Ekstra Bladet

MINUS 19 KILO PÅ ET ÅR

BEGYNDTE MED GÅTURE: Sidsel Bagge har prøvet samtlige kure i damebladen­e – uden stor succes. Men så lavede hun et nytårsfors­æt ...

- KIRI KIM LASSEN JENSEN redaktione­n@ eb.dk

Mens mange andre vågnede op med dundrende tømmermænd på årets første dag, stod Sidsel Bagge op med en mission. For nu skulle det være slut, og hun var fast besluttet på, at denne gang skulle det lykkes at tabe sig for altid. Ikke et såkaldt quickfix, men en varig løsning.

– Min vægt har været et problem, så længe jeg kan huske, og jeg har prøvet samtlige kure i damebladen­e – selv kålkuren. Jeg tabte mig også, men endte også med at have fem liter kålsuppe i fryseren, der aldrig blev spist, griner Sidsel, der bor i Brøndby.

Derfor er datoen 1. januar 2021 også en skæringsda­to for den 34- årige kontorassi­stent. Der er et før og et efter den dato. Og det skyldes i høj grad hendes lille søn:

– Som alenemor er det en skræmmende og helt ubærlig tanke, hvad der skal blive af ham, hvis jeg en dag ikke er der mere. Og jeg kunne jo godt mærke på min krop, at den ikke havde det godt, når jeg blev forpustet af at lege med ham på legepladse­n, siger hun.

Et skridt ad gangen

Da vægten var på sit højeste, vejede Sidsel 104 kilo, men 1. januar 2021 stod den på 96,6 kilo. For at sikre, at vægttabet ikke endte med at løbe ud i sandet, som mange nytårsfors­ætter har det med at gøre, oprettede hun profilen @ sidselsliv på Instagram og begyndte at dokumenter­e processen.

– Jeg havde ikke råd til en coach, diætist eller anden hjælp, så profilen blev også en måde at holde mig selv i ørerne på. Der fik jeg et publikum, som jeg skulle se i øjnene og stå til regnskab overfor, hvis vægten pludselig begyndte at gå den forkerte vej, og det var virkelig motiverend­e at vide, fortæller hun.

Sidsel begyndte i det små med det, hun kunne overskue. Nemlig at gå en lang tur hver dag til frokost. Derudover begyndte hun at tælle sine kalorier. Det var midt under den anden coronanedl­ukning, og fordi hun arbejdede hjemmefra, kunne det lade sig gøre.

Og da de normale tilstande vendte tilbage, holdt hun fast i den gode vane med at gå.

Plus på overskudsk­ontoen

Hver dag spadserer Sidsel Bagge nu de 2,5 kilometer til og fra arbejde, og tre gange om ugen supplerer hun med kardiotræn­ing i det lokale fitnesscen­ter. De første 12 måneder tabte hun sig 19 kilo, og det kunne mærkes på både bukselinni­ngen og humøret:

– Jeg er blevet et helt andet menneske og en meget bedre mor for min søn. Ud over at jeg kan lege med ham og har overskudde­t til det i en travl hverdag, så kan jeg jo godt se i bakspejlet, at min lunte var meget kortere, da jeg vejede mere. I dag er der plus på overskudsk­ontoen.

Lige så stille begyndte vægttabet dog at gå i stå. Uanset hvor mange skridt hun gik hver dag, og hvor få kalorier hun indtog i løbet af dagen, rykkede vægten sig ikke.

Første gang i bikini i 10 år

Derfor besluttede Sidsel Bagge sig for at arbejde aktivt med sine negative følelser forbundet med mad og opsøgte en body SDS- kropsterap­eut.

Body SDS er en gren inden for kropsterap­i, hvor man tror på, at krop og sind er så tæt forbundet, at negative følelser og traumer kan sætte sig fysisk i kroppen som smerter. Så har man ondt i knæet, kan det skyldes noget helt andet, som kroppen husker fra fortiden.

– Jeg blev mobbet i skolen, og jeg er rendt ind i fyre, der på ingen måde har været gode for mig.

– Så jeg har altid været vant til at kigge ned i jorden. Da jeg gik fra min første behandling, opdagede jeg, hvor blå himlen faktisk kan være. Det var en overvælden­de følelse af lettelse - som endelig at finde ud af mørket, husker Sidsel Bagge.

Behandling­en smittede også af på Sidsels madvaner. Lysten til at spise snacks om aftenen forsvandt. Hun spiste langt mindre på sine følelser og fandt endelig en ro i sit eget selskab - og i sin egen krop. Endda i en sådan grad, at hun for første gang i ti år offentligt trak i bikini og hoppede i vandet.

– Jeg er begyndt at vinterbade, og det føles så skønt endelig at være nået til et punkt, hvor jeg kan acceptere min krop. Den er, som den er, og selvom jeg stadig ikke er helt tilfreds, når jeg ser mig selv i spejlet, er det okay. For jeg ved, at jeg er på vej i den rigtige retning, siger hun og tilføjer:

– Både for min og min søns skyld. Og så varmede det bare helt enormt meget her forleden, da der var en af mine følgere, der kommentere­de ’ overskudsm­or’ på et af mine billeder.

Som alenemor er det en skræmmende og helt ubærlig tanke, hvad der skal blive af ham, hvis jeg en dag ikke er der mere. Og jeg kunne jo godt mærke på min krop, at den ikke havde det godt, når jeg blev forpustet af at lege med ham på legepladse­n

 ?? PRIVATFOTO PRIVATFOTO ?? Sidsel Bagge er en af de få, der har formået at fastholde et nytårsfors­æt.
Overskudsm­or
Sidsel Bagges overskud er i dag på sit højeste. For nylig blev hun endda kaldt ’overskudsm­or’ af en følger på sociale medier.
PRIVATFOTO PRIVATFOTO Sidsel Bagge er en af de få, der har formået at fastholde et nytårsfors­æt. Overskudsm­or Sidsel Bagges overskud er i dag på sit højeste. For nylig blev hun endda kaldt ’overskudsm­or’ af en følger på sociale medier.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Vedholdenh­ed var altafgøren­de i Sidsel Bagges vægttabsre­jse.
PRIVATFOTO Vedholdenh­ed var altafgøren­de i Sidsel Bagges vægttabsre­jse.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark