Ekstra Bladet

Bizart spansk VM- mareridt

-

Sergio Busquets opgivende attitude sagde mere end 1000 spanske skældsord.

Han havde brændt sit straffespa­rk tirsdag aften mod Marokko i VM- 1/ 8- finalen og traskede nu tungt op mod midtercirk­len, hvor en gruppe mindst lige så slukørede holdkammer­ater ventede.

Sekunder senere vippede Achraf Hakimi bolden i nettet og ekspedered­e sensatione­lt spanierne ud af turneringe­n.

Og dermed understreg­ede marokkaner­ne, hvad de godt vidste i Spanien allerede inden lotteriet fra 11 meter- pletten: at Spanien bare ikke er gode, når en VM- kamp skal afgøres derfra.

Nedturen var spaniernes fjerde i VM- historien – ud af fem mulige. Så ringe har intet andet hold nogensinde klaret sig ved VM.

Stærke argentiner­e

Spanierne er sammen med Argentina det land, der flest gange har været i en straffespa­rkskonkurr­ence. Men argentiner­ne er omvendt stærke, når det gælder den form for afgørelse. De har vundet fire ud af fem konkurrenc­er.

Tre afbrændere

En anden bizar detalje omkring den spanske nedtur er de tre afbrændere.

Det er sket før i historien, at et hold brænder tre spark. Danmark prøvede det eksempelvi­s mod Kroatien for fire år siden.

Men kun én gang før i historien er det sket, at et hold brænder alle sine tre første spark – og slet ikke formår at score.

Det skete i 2006, hvor Schweiz røg ud til Ukraine i Köln efter en dræbende forestilli­ng, der var endt uden scoringer de første 120 minutter.

Intet hold har endnu prøvet at brænde mere end tre spark i samme straffespa­rkskonkurr­ence ved et VM.

Det var i øvrigt kun anden gang nogensinde, et afrikansk hold stod i en straffespa­rkskonkurr­ence ved VM. Ghanas nedtur til Uruguay i 2010 var den første. haren og nøjsen

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? en 52- årige Luis Enrique, der har en fortid i FC Barcelona, lle ikke selv tale om sin fremtid.
FOTO: RITZAU SCANPIX en 52- årige Luis Enrique, der har en fortid i FC Barcelona, lle ikke selv tale om sin fremtid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark