Ekstra Bladet

’Jeg fik blackout’

-

Sagens omdrejning­spunkt var to forskellig­e episoder. Den ene episode, som sagen centrerede sig om, foregik på Åboulevard i København i oktober.

– Jeg havde lige sat en ven af på Hovedbaneg­ården og var på vej hjem. Jeg tager den for rødt lys, og så kommer der en anden bil, og så kører jeg ind i ham. Jeg ser ham ikke komme, forklarede den 24- årige.

– Jeg indtager stadig lattergas, mens jeg kører, mener jeg. Jeg tror, jeg fik et blackout – det gør man nogle gange, når man tager lattergas. Så mister man forbindels­en.

Den mand, som sad i den anden bil, vidnede i går i retten om, hvad der skete den morgen, hvor han selv var på vej på arbejde.

– Lige efter jeg havde sat min bil i første gear, kørte der en bil mod mig, og alle mine airbags sprang ud. Han kørte meget hurtigt.

Tumlede ud af bilen

Herefter forklarede han, hvordan den 24- årige var tumlet ud af bilen.

– Han spørger på engelsk ’ brother, are you okay?’ Heldigvis var der to andre bilister, som allerede havde ringet til politiet, sagde han.

Ingen af parterne kom umiddelbar­t noget til.

Den anden episode fandt sted et par måneder forinden en eftermidda­g i september ved Strøget i København, hvor den 24- årige ramte en ung kvindes ben med bilen.

– Jeg kørte og sugede lattergas samme tid. Jeg havde foden på bremsen, fordi der var mange mennesker på gaden. Jeg fjernede foden fra bremsen, og så kom jeg til at ramme hendes ben.

Ifølge den 24- årige selv kom han til at fjerne foden fra bremsen, fordi han ikke var vant til at køre med automatgea­r.

I dette forhold blev den 24- årige dog frifundet, da retten ikke mente, at han havde ført køretøjet på en særlig hensynsløs måde.

Uden sele

Derudover kunne den unge kvinde selv vidne i retten om, at han havde stoppet bilen og spurgt hende, om hun var okay. Derfor blev han også frifundet for ikke at have stoppet bilen.

Kort tid efter blev han standset af politiet, hvor han kørte uden sele og med sin mobiltelef­on i hånden – dette var også en del af anklageskr­iftet i går.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Efter 58 dages varetægtsf­ængsling afgav en 24- årig bilist i går sin forklaring i retten.
FOTO: JENS DRESLING Efter 58 dages varetægtsf­ængsling afgav en 24- årig bilist i går sin forklaring i retten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark