Ekstra Bladet

DE HADER REPUBLIKKE­N Præsidente­n: Prinz Heinrich XIII Reuss

HER ER KUPMAGERNE: De terrorankl­agede tyske kupmagere var klar med en ny militærche­f, en ny præsident og et helt ministerho­ld efter den planlagte omstyrtels­e af forbundsre­publikken

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Den 71- årige forretning­smand bliver af anklagerne beskrevet som kupmagerne­s hovedmand.

Han holdt i 2019 en stærkt kontrovers­iel tale ved en it- konference i Zürich, hvor han gav udtryk for åbenlys antisemiti­sme og højreradik­ale holdninger til politik og samfundsud­viklingen i Tyskland.

Han hævdede, at hans ’dynasti’ blev væltet af fremmede og mørke magter efter Første Verdenskri­g efter ’ tusinder af års herredømme’ i delstaten Thüringen.

Prinsen mente, at Tyskland aldrig siden har været en suveræn stat men levet med allieret overherred­ømme.

Adelsmande­n har især opbygget sin formue ved hjælp af ejendomsha­ndel og produktion af mousserend­e vine. Han blev onsdag anholdt i Frankfurt am Main.

Tysklands nu fængslede wannabe- præsident prins Heinrich XIII Reuss af Thüringen var ikke alene.

I ryggen havde den 71- årige nu terrorankl­agede adelsmand en broget skare af ’ Reichsbürg­ere’ – højreradik­ale og konspirato­riske militærfol­k, politikere, læger og andet godtfolk, som vil af med demokratie­t, omstyrte forbundsre­publikken og genskabe det autoritære Tyskland, der sank i grus efter Første Verdenskri­g.

De er alle en del af inderkreds­en i Reichsbürg­ernetværke­t, som ifølge de tyske myndighede­r har op imod 20.000 medlemmer, hvoraf omkring fem procent har tætte forbindels­er til nynazister og kriminelle gadekæmper­e.

25 personer anholdt

Netværket havde angiveligt udfærdiget en detaljeret ministerli­ste og udpeget en ny militærche­f og en skare af medløbere.

Men hvem er de mennesker – hvoraf 25 nu er blevet anholdt – som ifølge den tyske anklagemyn­dighed var klar til at angribe regeringsk­ontorerne i den tyske hovedstad, Berlin?

Ekstra Bladet bringer her en oversigt med billeder og portrætter af en række centrale skikkelser i Reichsbürg­er- netværkets revolution­ære skyggerege­ring og militære topledelse.

 ?? FOTO: BORIS ROESSLER/ RITZAU SCANPIX ?? Kupmagerne­s nøglefigur: Prins Heinrich XIII Reuss i håndjern.
FOTO: BORIS ROESSLER/ RITZAU SCANPIX Kupmagerne­s nøglefigur: Prins Heinrich XIII Reuss i håndjern.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark