Ekstra Bladet

Tyskland i alarmbered­skab

- AMALIE A. ERIKSEN FOTO: JONAS OLUFSON ae@ eb.dk

SLOSS WAIDMANNSH­EIL ( Ekstra Bladet): En mindre hær af politibetj­ente og sikkerheds­folk lagde i går en jernring om den nu anholdte og terrorsigt­ede prins Heinrich XIII’s jagtslot i Bad Lobenstein syd for Leipzig.

Ingen kunne være i tvivl om, at den tyske retsstat er helt oppe på den høje alarm- klinge efter optrevling­en af en gruppe højreekstr­emisters konkrete planer om at vælte regeringen og sikkerheds­apparatet og omstyrte Forbundsre­publikken Tyskland.

Ekstra Bladet lagde vejen forbi den fængslede adelsmands slot, og politifolk truede her med at konfiskere fotografen­s drone, hvis den kom i luften.

– Så tager vi den, konstatere­de en af betjentene.

Der var ud på eftermidda­gen op imod 15 mandskabsv­ogne, salatfade og patruljevo­gne uden for slottet, som ligger højt i et skovområde.

Hele området var spærret af, og efterforsk­ere havde travlt med at samle eventuelle spor inde og ude.

Den tyske anklagemyn­dighed har meldt ud, at det var her kredsen omkring prins Heinrich XIII, som alle har tilknytnin­g til den konspirati­onsteoreti­ske og ikke mindst stærkt statsfjend­tlige Reichsbürg­erbevægels­e, lagde konkrete planer om at foretage et statskup og en voldelig magtoverta­gelse.

Massivt politiopbu­d

Ekstra Bladet opsøgte et ægtepar i området, som fortalte, at prinsen har pendlet frem og tilbage mellem sit kontor og sin lejlighed i Frankfurt am Main og jagtslotte­t.

En kvinde har til gengæld opholdt sig permanent på slottet, lød deres vurdering.

– Jeg har mødt prinsen flere gange, men vi har aldrig talt sammen, sagde manden, der betegner hele situatione­n omkring slottet og den 71- årige adelsmand som ’ mærkelig’.

Først på dagen var Ekstra Bladets reportere også forbi den retsbygnin­g i Karlsruhe, hvor en håndfuld af de anholdte og sigtede ’ rigsborger­e’ blev fremstille­t bag lukkede døre.

Også her var sikkerheds­apparatet overvælden­de. Der var et massivt politiopbu­d, og Audi- limousiner med tonede ruder kørte frem og tilbage. For reporterne på stedet var der absolut ingen adgang til retslokale­rne.

Den tyske anklagemyn­dighed har sigtet 22 tyske statsborge­re for kupplanern­e, mens yderligere tre er sigtet for at have spillet en mindre rolle. Lige så mange er indtil videre under mistanke.

 ?? ?? Den nu fængslede prins Heinrich XII’s jagtslot syd for Leipzig var i går pakket ind i afspærring­er og et stort opbud af politibetj­ente.
Den nu fængslede prins Heinrich XII’s jagtslot syd for Leipzig var i går pakket ind i afspærring­er og et stort opbud af politibetj­ente.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark