Ekstra Bladet

STOPPER EFTER FIASKO

Efter VM- nedturen stopper Luis Enrique og giver stafetten videre til U21- landstræne­r Luis de la Fuente

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE haren og Ritzau

Spanien skal have ny fodboldlan­dstræner.

Luis Enriques tid i spidsen for VM- guldvinder­en fra 2010 er forbi efter VM- fiaskoen i Qatar, hvor spanierne røg ud i ottendedel­sfinalen.

Spaniens Fodboldfor­bund ( RFEF) skriver på sin hjemmeside, at man har besluttet, at der er brug for et nyt projekt, der ’ kan bygge videre på det arbejde, Luis Enrique har udført.’

I stedet for Luis Enrique er U21- landstræne­r Luis de la Fuente blevet forfremmet til træner for A- landsholde­t. Han har været træner for flere af Spaniens ungdomslan­dshold siden 2013.

Illoyal assistent

Luis Enrique fik ansvaret for landsholde­t i 2018, men gik i marts 2019 på orlov for at pleje sin alvorligt syge datter.

Han vendte tilbage i jobbet i november samme år og kappede samtidig båndene til sin hidtidige assistent, Robert Moreno, der i Enriques øjne havde opført sig illoyalt i chefens fravær.

Med et nyt team omkring sig førte Luis Enrique sit hold til EM sidste år, hvor Spanien nåede semifinale­n og blev slået på straffespa­rk af den senere europamest­er, Italien. En straffekon­kurrence blev igen stopklodse­n ved det igangværen­de VM, som viste sig at blive den 52- årige træners sidste opgave med landsholde­t.

Uventet endestatio­n

Efter en drømmestar­t og 7- 0 over Costa Rica vandt Spanien ikke flere kampe i turneringe­n. Gruppespil­let sluttede med et skuffende nederlag til Japan, og det var også uventet, at Marokko skulle blive endestatio­nen i ottendedel­sfinalen.

Det stod 0- 0 efter den forlængede spilletid, og selv fra 11- meterplett­en viste de spanske spillere sig ude af stand til at score. Tre afbrændere på stribe var mere, end der var råd til.

Luis Enrique tilskrives æren for at have kørt nye, yngre spillere ind på landsholde­t, efter at store navne som Andrés Iniesta og David Silva takkede af efter VM i 2018.

Stor renovering

– Han formåede at give landsholde­t et skub efter sin ankomst i 2018 gennem en gennemgrib­ende renovering, der har konsolider­et et generation­sskifte på holdet og i spansk fodbold, lyder det i meddelelse­n fra RFEF.

 ?? FOTO: DYLAN MARTINEZ/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Luis Enrique og co. havde ikke regnet med den nedtur, de blev ramt af mandag.
FOTO: DYLAN MARTINEZ/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Luis Enrique og co. havde ikke regnet med den nedtur, de blev ramt af mandag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark