Ekstra Bladet

BRASILIEN ER MIT PLETSKUD MIT PLETSKUD

JEG ser frem til kvartfinal­e- bragene og giver her mit bud på, hvem der står bedst, nu da VM- slutrunden for alvor spidser til

- Nicklas Bendtners VM- powerranki­ng

Neymar, Mbappé, Messi? Eller kommer Ronaldo ind fra bænken og stjæler det hele?

Der venter nogle vilde kampe, og hvis de udfolder sig, som jeg tror, så bliver det kun endnu vildere derfra. Som det ser ud nu, er der dog to nationer, der skiller sig ud i min verden. Uanset hvad er det kæmpe spændende!

EKSTRA BLADETS VM- EKSPERT

1 BRASILIEN

– Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Jeg elsker alt ved Brasilien. Landet, livsglæden, spillestil­en, maden, strandene, damerne. Der er fandme ikke det, jeg ikke kan lide ved Brasilien.

– De er også min nuværende etter, men bliver pustet i nakken af nummer to på min liste. Der er ikke noget, der tyder på, at de stopper. De har set absolut bedst ud sammen med Frankrig, og derfor tror jeg også meget på, at det er dem, der ender med at stå i finalen. Også med trofæet.

Kvartfinal­e i dag kl. 16 mod Kroatien

2 FRANKRIG

– De kunne lige så godt være min nummer ét, for hvor har de seriøst spillet godt. De har virkelig fået det til at fungere, selvom man måske godt kunne have frygtet, at de mange individual­ister ville ende med at ødelægge det for dem.

– Og så kommer vi bare ikke uden om Kylian Mbappé. Han er jo den, der har absolut mest x- faktor som enkeltspil­ler ved det her VM. Det er helt vildt, hvor god han er. Jeg spår dem til at gå i finalen mod Brasilien.

Kvartfinal­e i morgen kl. 20 mod England

3 PORTUGAL

– De har været lidt den her ’outsider- nation’, hvor man godt var klar over, at de havde nogle alvorligt gode spillere, men man var også i tvivl om, hvorvidt de kunne få det til at klikke. Men det må man bare sige, at de har gjort!

– De spiller jo en helt sindssyg god kamp mod Schweiz i 1/8- finalen, hvor alt bare fungerede for dem, og det imponerede mig virkelig. Derfor ryger de også helt op som nummer tre på min liste. Kvartfinal­e lørdag kl. 16 mod Marokko

4 ENGLAND

– Jeg synes, □ngland har leveret, hvad man kunne forvente. De har ikke spillet sprudlende, men har alligevel haft rigtig fine momenter. Og så er der særligt én ting, der glæder mig.

De gør det, som jeg længe har håbet ville ske smidt de lidt ældre spillere ud og i stedet brrugt de unge. Phil Foden og Jude Bellingham kan du bare ikke spille uden. De er så dygtige, og hvis de ikke er superstjer­ner allerede, så bliver de det snart. Omvendt har □ngland nogle defensive udfordring­er, og jeg tror, midterfors­varet får det svært mod de franske stjerner.

5 ARGENTINA

– Argentina er nået til kvartfinal­en uden for alvor at imponere mig.

– Men jeg sidder samtidig med fornemmels­en af, at de har to gear mere. Dem har vi bare ikke set endnu. Derfor har jeg også en tro på, at de for alvor stempler ind i turneringe­n på det rigtige tidspunkt og sætter Holland på plads med en god præstation.

– Men indtil da kan de ikke få en højere placering end nummer fem på min liste. Kvartfinal­e fredag kl. 20 mod Holland

6 MAROKKO

– Jeg kan rigtig godt lide Marokko som hold. De havde en klar plan mod Spanien og holdt sig til den. Det kan godt være, de var lidt uheldige med ikke at indkassere mål, men de har virkelig stolet på deres taktik og hinanden. Det er derfor, de er nået så langt.

– For deres vedkommend­e tror jeg dog, at eventyret slutter her. Der er Portugal simpelthen for stærke, men der er pluspoint for et stærkt VM indtil nu.

Hakim Ziyech uden fez og co. er klar til endnu en overraskel­se.

7 KROATIEN

– Der er ingen tvivl om, at de har den rette rutine og en række ældre spillere, der ved, hvad det handler om. Men det var kun med nød og næppe, at de kom videre, og jeg tror simpelthen ikke, at de har stængerne til at kunne hamle op med hold, der er bedre. – Derfor slutter det også her for Kroatiens vedkommend­e. De har ikke det, som det kræver for at kunne gøre en forskel – og slet ikke i et opgør mod Brasilien.

Luka Modric kan gøre ondt på Brasilien.

8 HOLLAND

– De har ikke imponeret mig overhovede­t. Der er ingen tvivl om, at de har en masse fantastisk­e fodboldspi­llere, som jeg ville elske at have på mit eget hold, men jeg sidder stadig ikke med følelsen af, at – Holland har meget mere at komme med. Der var på forhånd lagt op til, at Memphis Depay skulle være ham, der gjorde forskellen for dem, men han er næsten lige kommet tilbage fra en skade, og jeg tror ikke, han er der endnu, hvor han kan gøre det, han tidligere har gjort for dem. FOTOS: RITZAU SCANPIX

 ?? ??
 ?? ?? Mbappé er ovenpå.
Mbappé er ovenpå.
 ?? ?? Harry Kane har fået gang i målene.
Harry Kane har fået gang i målene.
 ?? ?? Goncalo Ramos er klar til at skyde med skarpt.
Goncalo Ramos er klar til at skyde med skarpt.
 ?? ??
 ?? FOTO: CARL RECINE/ RITZAU SCANPIX ?? Lionel Messi er i målhumør.
De andres Neymarerid­t
Legebarnet Neymar har bragt Brasilien foran 2-0 mod Sydkorea.
FOTO: CARL RECINE/ RITZAU SCANPIX Lionel Messi er i målhumør. De andres Neymarerid­t Legebarnet Neymar har bragt Brasilien foran 2-0 mod Sydkorea.
 ?? ??
 ?? ?? Memphis Depay er flyvende.
Memphis Depay er flyvende.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark