Ekstra Bladet

Lars Boje: Det er jo subjektivt

- FOTO: ERNST VAN NORDE

Det er en ’subjektiv vurdering’, om Nye Borgerlige­s nye næstforman­d kan beskyldes for at have skrevet ’ ubehagelig­e kommentare­r’ til fremtræden­de personer på sociale medier.

Sådan lyder det fra Nye Borgerlige­s formand, Lars Boje Mathiesen, der ikke vil tage direkte afstand til sin næstforman­ds kommentare­r.

– Altså, jeg kunne forstå, hvis du bad mig om at tage afstand fra noget, hun havde sagt i går, som næstforman­d for Nye Borgerlige. Men mener du oprigtigt, at jeg skal tage afstand fra, hvad alle mennesker, som nogensinde har været medlem af Nye Borgerlige, har sagt før i deres liv? Det virker på mig en smule useriøst, siger Lars Boje til Ekstra Bladet.

– Jeg bestemmer jo ikke

– Kan du forsvare det?

– Det er ikke en retorik, jeg ville have brugt.

– Men det her med, at man skal stå og konstant forsvare, hvad andre mennesker har sagt, det er jeg ikke tilhænger af. Og det er jeg ikke, fordi lige pludselig så skal jeg jo stå og forsvare, hvad 10.000 medlemmer af Nye Borgerlige gør.

– Hun har jo skrevet flere ubehagelig­e kommentare­r ...

– Nu siger du ubehagelig­t. Og det er jo subjektivt.

– Hun skriver, ’ hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn.’ Er det ikke en ubehagelig kommentar?

– Jeg ville ikke have formuleret mig sådan.

– Men jeg bestemmer jo ikke, hvordan folk udtrykker sig, inden de bliver næstformæn­d for Nye Borgerlige.

Kedelig tendens – Kunne man ikke godt blive bekymret for, at hun bruger den her form for retorik, nu hun skal agere næstforman­d? Eller rører det dig slet ikke?

– Det er et no go i Nye Borgerlige, når man inddrager politikere­s børn.

– Men det er ikke et no go at skrive ’ hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn’?

– Sådan ville jeg ikke have formuleret mig.

– Men er det sådan, man skal formulere sig som næstforman­d i Nye Borgerlige?

– Nej, det er det ikke. – Men det har hun jo heller ikke gjort som næstforman­d. Jeg synes, det bliver en kedelig tendens, hvis vi skal dømme folk for ting, som de har skrevet langt tilbage.

 ?? ?? I kølvandet på Henriette Ergemanns kontrovers­ielle kommentare­r har Lars Boje Mathiesen har taget en ' god snak' med hende, siger han.
I kølvandet på Henriette Ergemanns kontrovers­ielle kommentare­r har Lars Boje Mathiesen har taget en ' god snak' med hende, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark