Ekstra Bladet

’ De er fulde af løgn’

-

Thomas Hansen er vred.

Han er far til en 13- årig dreng, der var anbragt på kostskolen, da de to piger begik selvmord.

Kostskolen har over for socialtils­ynet påstået, at alle forældre blev orienteret om det første selvmord. Men Thomas Hansen føler sig på ingen måde ordentligt orienteret.

Vi har aldrig fået en fuld og hel orienterin­g om, hvad der er foregået

– De er fulde af løgn. Det passer ganske enkelt ikke. Jeg hørte om den første episode fra min søn. Da jeg ringede derned for at få at vide, hvad der foregik, fortalte de bare, at der havde været en ulykke. De ville ikke sige mere, siger Thomas Hansen til Ekstra Bladet.

– Det gør os jo utrygge, for vi tænker, hvad fanden er det, der foregår. Min søn er dernede, og vi vil gerne vide, hvad der sker, siger han.

Fik julehilsen i stedet

Han føler sig heller ikke fuldt informeret om det andet selvmord.

– Vi har aldrig fået en fuld og hel orienterin­g om, hvad der er foregået. Men til gengæld fik vi en julehilsen i december, hvor de fortalte, hvor godt et år det havde været på Hjortholm. Her var der lige to piger, der var døde, men det stod der ikke et ord om, siger han.

Efter de to selvmord i november sidste år og et tiltagende hårdt miljø på skolen er hans 13- årige søn kommet væk fra skolen, fortæller han.

Forstander Michella Rasmussen har ikke ønsket at udtale sig om Thomas Hansens kritik eller svare på spørgsmål om orienterin­gerne til kommunerne.

I en skriftlig udtalelse har hun med henvisning til selvmorden­e tidligere udtalt, at skolen har ’den dybeste medfølelse for de berørte.’

’ De involvered­e kommuner, socialtils­ynet samt eksterne rådgivere har bakket massivt op om institutio­nens håndtering, som er sket i overensste­mmelse med den tilgående rådgivning,’ skriver hun videre.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Thomas Hansen bor på Stevns. Hans søn blev anbragt på kostskolen for at få en bedre skolegang, men på grund af et hårdt miljø og de to selvmord er han kommet hjem. Nu skal de finde et andet tilbud til ham.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Thomas Hansen bor på Stevns. Hans søn blev anbragt på kostskolen for at få en bedre skolegang, men på grund af et hårdt miljø og de to selvmord er han kommet hjem. Nu skal de finde et andet tilbud til ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark