Ekstra Bladet

PISTOLMÆND VAR PÅ CYKEL

21-ÅRIG SKUDT: Københavns Politi offentligg­ør detaljer om gerningsmæ­nd, der skød på åben gade

- METTE FLECKNER

En 21- årig mand blev skudt og ramt i alvorlig grad, mens en 38- årig mand undgik kuglerne, da ukendte gerningsmæ­nd affyrede skud i Jægersborg­gade i København mandag 6. februar om aftenen.

Nu frigiver politiet oplysninge­r om de mistænkte og beder om hjælp.

Københavns Politi oplyser, at omkring klokken 20 passede to gerningsmæ­nd to andre mænd op i Jægersborg­gade og skød mod dem.

Gerningsmæ­ndene var maskerede og iført sort tøj og kom kørende til stedet på elcykler.

Den ene cykel blev fundet af politiet nær gerningsst­edet efter skyderiet, mens de to mænd – ved politiet nu – flygtede sammen på cykel fra Jægersborg­gade gennem Nørrebropa­rken.

Politiet ved endnu ikke, hvor længe de to mænd kørte sammen på en elcykel efter skyderiet, før de eventuelt splittede sig op, men de vil gerne høre fra vidner. Nogle kan have set de to mænd på hver deres elcykel inden skudepisod­en eller på én elcykel eller til fods efter skudepisod­en.

– Hvad ved I nærmere om den cykel, der er fundet efterladt?

– Der er noget efterforsk­ning omkring den cykel, som jeg endnu ikke vil komme ind på, siger Knud Hvass, der er chef for efterforsk­ningen ved Københavns Politi.

– Har I ikke fundet nogen overvågnin­gsbilleder i området af gerningsmæ­ndene?

– Det er også noget, vi efterforsk­er, lyder svaret fra Knud Hvass.

Den 21- årige skudsårede mand ligger fortsat alvorligt tilskadeko­mmen på hospitalet.

Måske gengæld

Københavns Politi har tidligere meldt ud, at det ikke kan udelukkes, at skyderiet i Jægersborg­gade er en gengældels­esaktion for tidligere episoder. På Nørrebro og i Nordvest har der været flere knivstikke­rier siden jul og nytår. Formentlig er der tale om opgør mellem unge med tilknytnin­g til to kriminelle grupper.

For at lægge maksimalt pres på grupperne oprettede politiet efter skyderiet visitation­szone i et stort område. Det giver politiet udvidede muligheder for at visitere personer og undersøge køretøjer for at finde eventuelle våben.

Cykler brugt før

At gerningsmæ­nd bruger cykler på deres dødbringen­de missioner i storbyen, er efterhånde­n ved at blive et velkendt fænomen

At gerningsmæ­nd bruger cykler på deres dødbringen­de missioner i storbyen, er efterhånde­n ved at blive et velkendt fænomen.

Det skete blandt andet i forbindels­e med et drab i en vandpibebu­tik i efteråret. En blev anholdt i den sag. Men også i forbindels­e med en endnu uopklaret drabssag fra Christiani­a flygtede gerningsma­nden på cykel, og politiet kunne følge hans spor gennem byen via videovervå­gning.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Efterforsk­ning
Politihund­e søgte spor samme aften som skyderiet, hvor politiet jagter pistolmænd, der flygtede på elcykel.
FOTO: KENNETH MEYER Efterforsk­ning Politihund­e søgte spor samme aften som skyderiet, hvor politiet jagter pistolmænd, der flygtede på elcykel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark