Ekstra Bladet

REDNINGSFO­LK NEDSLIDTE

JORDSKÆLVE­T: De mange hjælpearbe­jdere i Tyrkiet og Syrien har været i gang i rekordlang tid, siger danske Lars Mikkelsen fra Beredskabs­styrelsen

-

Redningsar­bejdet, der har været i gang i over en uge ovenpå det voldsomme jordskælv, der har ramt Tyrkiet og Syrien, slider på de mange, som hjælper med at søge efter overlevend­e

Jordskælve­t sidste mandag har skabt store ødelæggels­er i både det sydøstlige Tyrkiet og det nordlige Syrien.

– Der er rekordmang­e redningsfo­lk hernede, og de har været her i rekordlang tid, i forhold til hvad normalen er, og de skal ud på et tidspunkt, siger Lars Mikkelsen, som er sektionsle­der i Beredskabs­styrelsen og befinder sig i Tyrkiet.

– De er beregnet til at arbejde hårdt i tre til fire døgn. Nu er man på ottende døgn, og der bliver stadig arbejdet, så der er folk, som har været nødt til at give op, simpelthen fordi de er slidt ned.

Lars Mikkelsen er en af fire danskere fra Beredskabs­styrelsen, som arbejder i Tyrkiet efter jordskælve­t.

Han fortæller fra den tyrkiske by Gaziantep, at det giver logistiske udfordring­er, at redningsfo­lk rejser ud, samtidig med at nødhjælpen skal ind.

Og logistikke­n er et af de områder, hvor de udsendte danskere hjælper til.

For beredskabe­ts folk hjælper med internet, telefoner, et sted at bo og mad

De er beregnet til at arbejde hårdt i tre til fire døgn. Nu er man på ottende døgn

til de eksperter, som koordinere­r redningsin­dsatsen.

– Al den infrastruk­tur stiller vi til rådighed fra Beredskabs­styrelsens side, siger Lars Mikkelsen.

– Vores primære mission har denne gang været at hjælpe dem, som hjælper.

Ingen tag over hovedet

Selv om redningsar­bejdet har stået på i over en uge, er der stadig mere at gøre i Tyrkiet, mener Lars Mikkelsen. For mange står stadig uden tag over hovedet.

– Vi har stadig chancen her, men hvis vi ikke gør noget, vil der dø endnu flere.

Og Lars Mikkelsen befinder sig midt i det hele.

– I parken nede for enden af vejen, står en hel masse telte, hvor der bor en masse familier. Længere skal jeg ikke. Det er halvanden hundrede meter væk, siger han.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Mirakel i murbrokker­ne
Faez Ghanam og hans kone Fatma blev i går reddet af redningsar­bejdere efter at have ligget under en kollapset bygning i 209 timer i Antakya- distriktet i Hatay.
FOTO: RITZAU SCANPIX Mirakel i murbrokker­ne Faez Ghanam og hans kone Fatma blev i går reddet af redningsar­bejdere efter at have ligget under en kollapset bygning i 209 timer i Antakya- distriktet i Hatay.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark