Ekstra Bladet

NY PORSCHE- MODEL PÅ VEJ

Snart er Porsche klar til at lancere en opdateret udgave af SUV’en Cayenne

- NIELS FRIIS

Porsche har vurderet, at det er tid til at give den nuværende, tredje generation af SUV’en Cayenne en større opdatering.

Modellen kom på gaden i 2017, og nu lancerer Porsche en opdateret version, som både er udviklet i forhold til drivlinje, undervogne og digitale teknologie­r.

Den tyske bilproduce­nt lægger ikke skjul på, at opdatering­en af bilmodelle­n er af omfattende karakter.

– Dette er en af de mest omfatt endeproduk­topgraderi­nger i Porsches historie. Udover at forny motorprogr­ammet, så har ingeniører­ne hos Porsches udviklings­center i Weissach udført markante ændringer i chassis og undervogn. Vores mål har været at opnå et endnu bredere spænd mellem den sportslige køreopleve­lse på asfalt, den sublime langtursko­mfort og evnen til at køre offroad, siger Michael Schätze, som er chef for Cayenne- programmet hos Porsche, i en pressemedd­elelse.

Cayenne vil derfor komme med en ny, semiaktiv undervogn, e trevideret­ogdigitali­seret interiør med nytinfo tai n ment display samt lysteknolo­gi med HD- Matrix L□D- forlygter.

Hårde tests

❘ udviklinge­n af den opdaterede Cay en ne-model har Pors che udsat prototype eksemplare­r foren lang række strabadser for at sikre, at de kan holde til at blive brugt.

Hver enkelt bil tilbagelæg­ger på få måneder over 200.000 kilometers kørsel i bytrafik, på landeveje og på motorveje. Derudover transporte­res prototyper­ne også verden rundt for at udfordre deres udholdenhe­d og kvalitet i forskellig­e klima.

– Vi udsætter den opgradered­e Cayenne for et testprogra­m, der er lige så omfattende, som hvis vi skulle bygge en helt ny bil fra bunden, siger testleder Ralf Bosch.

Den nye Cayenne er både blevet testet i Asien, Afrika, □uropa og Nordamerik­a. Samlet set har teamet af testkørere tilbagelag­t mere end fire millioner kilometer.

– Hvad vi udsætter bilerne for på rå offroadvej­e i Spanien, gennem sanddynger i Marokko, på frosne søer i Finland eller på racerbaner som Nürburgrin­g Nordschlei­fe i Tyskland er langtfra noget, de fleste Cayenne- ejere vil gøre med deres bil, lyder det fra chefen for testteamet, Dirk Lersch.

– Men enhver, som køber en Porsche skal vide, at det er en bil, som kan klare et uhyggeligt højt pres, uanset hvilke omgivelser og hvilket underlag, den udsættes for, siger han videre.

 ?? FOTO: PORSCHE ?? Den opdaterede Cayenne har gennemgået lidt af hvert inden lanceringe­n.
FOTO: PORSCHE Den opdaterede Cayenne har gennemgået lidt af hvert inden lanceringe­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark