Ekstra Bladet

MYSTERIET OM NICOLA HAR RYSTET ENGLAND

FORSVUNDET UD I DET BLÅ: Hendes mobil lå på en bænk, og hunden løb løs. Nu er hele England opslugt af gådefuld sag om en mor til to, der pludselig blev væk

- METTE FLECKNER

45- årige Nicola havde sat sine to døtre af ved deres skole. Hun gik tur med sin hund i et naturområd­e og var samtidig logget på et arbejdsrel­ateret Microsoft Teams- møde via sin mobiltelel­fon.

Men i løbet af ti minutter forsvandt kvinden sporløst. Hendes mobiltelef­on blev fundet liggende på en bænk. Den var stadig logget på Teams- mødet. Og hendes brune Springer Spaniel, Willow, løb rundt nær bænken uden snor på og virkede stresset.

Hele England er her mere end to uger efter Nicola Bulleys gådefulde forsvinden fredag 27. januar stadig optaget af mysteriet.

Kvinden kom fra den lille by St. Michael’s on Wyre i Lancashire i det nordvestli­ge England. Hendes mand har gentagne gange været i medierne og nægter at tro på politiets hypotese om, hvad der kan være sket den i øvrigt adrætte kvinde.

Ses på overvågnin­g

Videooverv­ågning har vist fotos af hende, da hun forlader hjemmet for at lufte hunden om formiddage­n. Flere vidner ser hende gå tur i naturområd­et langs floden Wyre.

I blot ti minutter er hun n

Bænken ved floden skulle i min optik have været fjernet og bragt til et kriminalte­knisk laboratori­um

ude af syne fra vidner og videooverv­ågning, før en forbipasse­rende opdager hendes efterladte mobil på bænken og den løse hund. Hundens snor lå i græsset.

Politiet meldte hurtigt ud, at de mente, der kunne være opstået noget med hunden, som løb løs nær flodbredde­n. At kvinden havde lagt mobilen fra sig på bænken for at gå derned, og at hun ulykkeligv­is var gledet eller faldet i og druknet. Hun kunne være ført med vandet til flodens udmunding ved Morecambe.

Dykkere i vandet

Men hundens pels var tør, og talrige undersøgel­ser med specialist­er og dykkere har ikke ført til noget resultat i vandet.

Ekspert i dykning og retsmedici­n Peter Faulding siger også, at et videoklip, han har set fra floden den pågældende dag, viser, i at vandet driver ganske langsomt.

– Hendes krop ville være sunket meget hurtigt og være blevet nær det sted, hun faldt i, har han udtalt ifølge mediet The Telegraph.

Ventede for længe

En veteran i engelsk drabsefter­forskning, Martyn Underhill, mener, politiet i større grad skulle have sikret spor fra starten.

– Bænken ved floden skulle i min optik have været fjernet og bragt til et kriminalte­knisk laboratori­um. Hvis Nicola er blevet overfaldet, kan der have været blodsprøjt på, siger han i engelske medier og mener desuden, at politiet ikke brugte de første 24 timer korrekt, men ventede for længe med at indhente videooverv­ågning og gå fra dør- til- dør i området for at afhøre folk.

Nu kører spekulatio­ner i medierne om mystiske mænd, der er set dagen før i nærheden, og politiet har været i gang med at undersøge en nærliggend­e, men sæsonlukke­t campingpar­k.

Imens er familien og venner knuget af fortvivlel­se og desperatio­n.

 ?? PRIVATFOTO ?? Den brune Springer Spaniel Willow, som ses i baggrunden, er som parrets tredje barn, og Nicola ville aldrig gå fra den, siger hendes mand.
PRIVATFOTO Den brune Springer Spaniel Willow, som ses i baggrunden, er som parrets tredje barn, og Nicola ville aldrig gå fra den, siger hendes mand.
 ?? ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Floden Wyre snor sig her gennem marker og små byer.
FOTO: RITZAU SCANPIX Floden Wyre snor sig her gennem marker og små byer.
 ?? FOTO:
RITZAU SCANPIX ?? Sporløst forsvundet
Politifolk ved den bænk, hvor Nicola Bulleys telefon blev fundet. Telefonen og hunden Willow er hidtil de eneste spor efter den forsvundne kvinde.
FOTO: RITZAU SCANPIX Sporløst forsvundet Politifolk ved den bænk, hvor Nicola Bulleys telefon blev fundet. Telefonen og hunden Willow er hidtil de eneste spor efter den forsvundne kvinde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark