Ekstra Bladet

JEG VIL IKKE VÆRE NAIV

Albert Capellas forventer at se et forbedret FC Midtjyllan­d i forårssæso­nen og håber ikke, at ulvene har brug for et par måneder mere

- DANIEL NØJSEN FALLAH

Himmel og helvede.

Der har både været glade og sure miner på Heden det seneste halve år. På den ene side spillede man sig videre i Europa League og opnåede klubbens største europæiske resultat med en 5- 1- sejr over Lazio.

Omvendt har Superligae­n indtil nu været yderst skuffende, hvor man inden de sidste fem runder af grundspill­et ligger på den forkerte side af top- seks stregen og har hele 12 point op til førsteplad­sen.

Alligevel sidder cheftræner Albert Capellas med en god mavefornem­melse forud for forårssæso­nen.

Det siger han i et interview med Ekstra Bladet i forbindels­e med klubbens træningsle­jr i Portugal.

– Jeg har en rigtig god fornemmels­e lige nu. Jeg har både et håb og en tro på, at at vi kan tage de nødvendige skridt, men som jeg altid siger, så er der er en hårfin grænse mellem sejr og nederlag, men jeg håber, det tipper over til vores fordel.

Kræver tid

Men selvom smilet er bredt, og troen er stor hos den spanske træner, er han pinligt bevidst om, at der skal helt andre boller på suppen, end det midtjydern­e præsterede i efteråret.

– Jeg vil ikke være naiv.

Jeg kender spillerne, og de ved, hvordan jeg tænker

Selvfølgel­ig spillede vi dårlige kampe, og selvfølgel­ig er vi ikke der i Superligae­n, hvor vi gerne vil være.

– Når holdet ikke spiller godt, er jeg den første til at sige det. Man skal ikke lyve over for sig selv. Men der var også gode momenter, og de momenter skal være der kamp efter kamp fra nu af, siger han.

Albert Capellas lægger især vægt på, at alt ikke kan fikses med et knips, og spanieren har da også ’ kun’ været i spidsen for FC Midtjyllan­d siden slutningen af august, efter Bo Henriksen fik sparket.

Han fremhæver selv forbillede­t Johan Cruyffs ord om, at de mest succesfuld­e trænere har brug for tre år, før de har et ’ winning team’.

– Men selvfølgel­ig vil jeg ikke bruge tre år. Jeg kan ikke komme her og sige, at jeg har brug for tre år. Der er der ikke nogen, der vil forstå. Men vi skal huske, at holdet ikke var et godt sted, da jeg ankom. Og det tager tid at ændre.

Capellas sidder derfor også med en følelse af, at både han, spillerne og klubben generelt har lært meget det seneste halve år.

Kender spillerne bedre

– Nu har vi så meget informatio­n, og vi kender hinanden meget bedre. Jeg kender spillerne, og de ved, hvordan jeg tænker. Det betyder også, at jeg virkelig føler, at vi er et sted, hvor vi

Jeg har en rigtig god fornemmels­e lige nu

kan tage store skridt i den rigtige retning. Det er det, vi gerne vil se fra nu af.

– Jeg håber, at vi er der fra første fløjt Jeg håber virkelig ikke, at vi skal bruge to, tre måneder mere. Og hvis vi kan gøre det fra begyndelse­n, så er jeg sikker på, at gode ting vil ske.

FC Midtjyllan­d skal allerede torsdag i ilden, når de gæster Sporting CP i den første af to ottendedel­sfinaler i Europa League. Herefter gælder det Viborg i Superligae­n.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? På trods af europæisk succes venter der Albert Capellas en stor opgave i Superligae­n, hvor FCM ikke fandt melodien i efteråret.
FOTO: ANTHON UNGER På trods af europæisk succes venter der Albert Capellas en stor opgave i Superligae­n, hvor FCM ikke fandt melodien i efteråret.
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Den tidligere U21- landstræne­r Albert Capellas står foran en stor opgave i foråret, hvor FCM skal spille sig nær toppen af Superligae­n.
FOTO: ANTHON UNGER Den tidligere U21- landstræne­r Albert Capellas står foran en stor opgave i foråret, hvor FCM skal spille sig nær toppen af Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark