Ekstra Bladet

REGERINGEN TIL KAMP MOD HOOLIGANS

FODBOLDBØL­LER: Et ventet lovforslag om skærpet indsats over for hooligans blev i går sendt i høring

-

Justitsmin­ister Peter Hummelgaar­d ( S) sendte i går et lovforslag i høring, der skal udvide listen over strafbare handlinger, der kan give karantæne fra fodboldkam­pe.

Det skriver Justitsmin­isteriet i en pressemedd­elelse. Det skal blandt andet kunne give karantæne, hvis man tvinger andre til at tage en fodboldtrø­je af.

Slåskampe og røveri i forbindels­e med fodboldkam­pe skal også kunne give karantæne i op til fire år.

Med lovforslag­et sender vi et signal til dem, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt til fodboldkam­pe

– Med lovforslag­et sender vi et signal til dem, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt til fodboldkam­pe, siger Peter Hummelgaar­d i pressemedd­elelsen.

– Jeg er selv kommet på stadion i mange år, og jeg synes, at stemningen er helt fantastisk. Men jeg har også oplevet, hvordan stemningen lynhurtigt kan ændre sig. Det skal være trygt for børnefamil­ier og andre tilskuere at komme på stadion, og det er det ikke, når der udbryder slåskampe, bliver revet sæder af eller kastet ting mod politiet og kontrollør­er.

Bredt flertal

Videre lyder det, at justitsmin­isteren er åben for flere tiltag, hvis det er nødvendigt. Lovforslag­et kommer, efter et bredt politisk flertal i oktober blev enige om en aftale om at skærpe indsatsen mod hooligans til fodboldkam­pe. Det skete på baggrund af en periode med urolighede­r i forbindels­e med fodboldkam­pe i Danmark og flere sager om røveri af fodboldtrø­jer.

De nye tiltag er udarbejdet i samarbejde med en ekspertgru­ppe med repræsenta­nter fra politiet, Divisionsf­oreningen, Dansk Boldspil- Union ( DBU), fanmiljøet og superligak­lubber. Med lovforslag­et skal det blandt andet også være muligt for politiet, at ’ på forhånd beslutte at tilbagehol­de udvalgte tilskuerse­ktioner efter kampen for at undgå tumult.’

Hvis lovforslag­et vedtages, vil det gælde fra 1. juli til fodboldkam­pe med deltagelse af hold fra Superligae­n, 1. og 2. division samt internatio­nale kampe, som afvikles i Danmark.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Brøndbytil­hængere gik amok i Parken sidste år. Ballade
FOTO: JENS DRESLING Brøndbytil­hængere gik amok i Parken sidste år. Ballade

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark