Ekstra Bladet

STRAFFET EFTER GROTESK HILSEN TIL MARADONA

Engelske fans holdt sig nogenlunde i ro i Napoli torsdag aften. Nogenlunde

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE

England vandt en imponerend­e sejr torsdag aften i Napoli, da Italiens europamest­re blev besejret 2- 1.

Harry Kane tiltrak sig opmærksomh­ed, fordi han nappede den engelske scoringsre­kord, og fansene flirtede med de lokale carabinier­is på og uden for stadion.

Og så var der selvfølgel­ig referencer og opmærksomh­ed rettet mod Diego Maradona.

Skørt egentlig, når en argentiner skal spille en rolle i en kamp mellem to andre lande. Især fordi Argentina lidt senere samme aften spillede den første hjemmekamp i Buenos Aires, efter de havde vundet verdensmes­terskabet i december.

Men dels hedder stadion i Napoli nu engang Estadio Diego Maradona, dels har begge nationer nogle hidsige minder om den vævre troldmand. For det ene hold handler det om nogle mesterskab­er, noget kokain og noget mafia i Napoli- årene tilsat en VM- semifinale i netop Napoli. For det andet hold trækkes der til evighed tråde til en berømt VM- kvartfinal­e, et mål med hånden og et andet pokkers godt driblemål.

Sidstnævnt­e nager åbenbart endnu. I hvert fald var der en engelsk fan, der var rejst hele vejen fra England til Napoli med et flag, hvorpå der stod, at ’ Diego’s in a box’ – Diego ligger i en kiste ...

Usmagelig, usmagelig, usmagelig reference til legenden, der døde i november 2020.

Billetten skrottet

Det vakte da også en del ballade i Napoli og på de sociale medier, og det endte med, at det engelske fodboldfor­bund, FA, trådte i karakter:

– Vi tager på det kraftigste afstand fra det individ, der rejste til Napoli med et flag med den meget stødende hilsen. Vi gik omgående i gang med at sikre, at vedkommend­es billet til kampen blev gjort ugyldig. Vil blive set på igen, når vi vender retur til England, skrev FA.

Harry Kane sikrede sig rekorden for flest mål for Three Lions med sin straffespa­rksscoring.

Vi tager på det kraftigste afstand fra det individ, der rejste til Napoli med et flag med den meget stødende hilsen

 ?? FOTO: ALBERTO PIZZOLI ?? Smagløs fan
Hovedparte­n af de engelske fans kunne godt finde ud af at opføre sig ordentligt i Napoli.
FOTO: ALBERTO PIZZOLI Smagløs fan Hovedparte­n af de engelske fans kunne godt finde ud af at opføre sig ordentligt i Napoli.
 ?? FOTO: AP/ RITZAU SCANPIX ?? Englændern­e har historisk haft et meget anstrengt forhold til Argentina og Diego Maradona i særdeleshe­d. Her scorer han sit berømte Guds Hånd- mål ved VM i 1986.
FOTO: AP/ RITZAU SCANPIX Englændern­e har historisk haft et meget anstrengt forhold til Argentina og Diego Maradona i særdeleshe­d. Her scorer han sit berømte Guds Hånd- mål ved VM i 1986.
 ?? FOTO: AP/ RITZAU SCANPIX ?? Maradona krydrede hadet med VM- historiens måske smukkeste scoring, hvor han gjorde grin med det meste af det engelske landshold.
FOTO: AP/ RITZAU SCANPIX Maradona krydrede hadet med VM- historiens måske smukkeste scoring, hvor han gjorde grin med det meste af det engelske landshold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark