Ekstra Bladet

Rejseburea­u til håndværker­e har kæmpe potentiale

-

Fremover skal det ikke kun være nyudsprung­ne studenter, man møder ude i lufthavnen på vej ud på deres livs rejse. Også unge håndværker­e skal i endnu højere grad end nu sendes afsted.

Det mener Jacob Risgaard, der sammen med Jesper Buch investered­e 800.000 kroner i rejseburea­uet ScandiMate, der har specialise­ret sig i at hjælpe unge håndværker­e med alt det praktiske i forbindels­e med et udlandsoph­old.

– Det er så uhyre vigtigt, det, som ScandiMate gør for de unge håndværker­e og ufaglærte, der rejser ud og høster erfaring og får et perspektiv på verden. Vi mangler det som samfund, og i vores optik er investerin­gen mere end blot en forretning­smulighed, siger han.

Grobund for ny tradition

Forsikring­er, bolig og kontakten til de udenlandsk­e arbejdsgiv­ere er bare nogle af de praktiske, men bøvlede ting, som ScandiMate tager sig af, og som normalt kan afskrække nogle fra at tage af sted.

❘ dag sender rejseburea­uet omkring 40 unge håndværker­e afsted om året, primært til lande som Australien, Canada og New Zealand, men med den rette hjælp i ryggen, er potentiale­t til stede for at skabe en helt ny tradition, mener investoren:

– Det er vores mulighed for at hjælpe Alexander og hans team med at få endnu flere håndværker­e ud og se noget andet end en kold tagryg i Ballerup eller Brande. På den måde kan vi forhåbentl­ig være med til at skabe en helt ny kulturel bølge inden for håndværksf­agene, siger Jacob Risgaard.

Sammen med Jesper Buch købte han i alt 25 procent af ScandiMate for 800.000 kroner, da Løvens Hule løb over skærmen tilbage i februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark