Ekstra Bladet

ET LIV SOM ROCK- DRONNING

EN STJERNE ER SLUKKET: Tina Turner fik en lang og glorværdig karriere, der bragte hende til Danmark flere gange – hvilket blandt andet førte til Michael Meyerheims værste interview nogensinde

- PETER ROELSGAARD

Verden blev onsdag en rockmama mindre, da Tina Turner sov stille ind i sit hjem i Küsnacht i Schweiz 83 år gammel.

Sangerinde­n nåede at røre hele verden med sin store stemme, og Danmark var ingen undtagelse. Således har Tina Turner optrådt flere gange på dansk grund.

Blandt andet i 1989, hvor hun gav to numre i TV 2’s fredagsund­erholdning­sprogram ’ Eleva2ren’, hvor medvært Michael Meyerheim i den forbindels­e skulle forsøge at interviewe verdensstj­ernen. Det gik ikke godt, og mødet har sat sig sine tydelige spor, når den populære tv- vært husker tilbage på de værste interviews i karrieren.

– Et af de mindst vellykkede, og dermed også værste, var dengang, jeg skulle interviewe Tina Turner i ’ Eleva2eren’. Hun var overhovede­t ikke indstillet på at yde noget som helst, og jeg var måske heller ikke særlig god til at få hende til at udkomme – om jeg så må sige, sagde Michael Meyerheim i 2017 til tv2. dk.

Han husker ikke, hvad der præcis gik galt, men stemningen var ikke i top.

– Hun irriterede mig, for at sige det som det var. Hun var ikke indstillet på at samarbejde. Så hun har aldrig stået særlig højt i min private meningsmål­ing, sagde tv- værten.

Afskedskon­certen

I 2000 vendte Tina Turner tilbage og gav en afskedskon­cert i Parken, der ikke ligefrem imponerede landets anmelderko­rps.

’ Tina i tomgang’, ’ En vaklende stjerne’, ’ Et tragisk farvel’ og ’ Det sidste skrig’ lød nogle af overskrift­erne i landets medier, mens Ekstra Bladet kvitterede med ’ RuTina’. Det medførte en sand læserstorm, og dagen efter var læserbrevs­siderne fyldt med overskrift­erne ’ Suveræn Tina’, ’ Et brag af en koncert’, ’ Hun var helt unik’, ’ Fantastisk oplevelse’ og ’ Sej Tina Turner’, og Ekstra Bladets anmelder var ’ Døv og blind’.

Eventyrlig hyre

I 2005 skabte Tina Turner igen overskrift­er i andedammen, da hun modtog 5,8 millioner skattekron­er for at optræde i ti minutter til et stort anlagt show i Parken i forbindels­e med 200- året for H. C. Andersens fødsel.

Den eventyrlig­e betaling resultered­e da også i, at arrangemen­tet endte med et dundrende underskud på 13 millioner kroner, så der ikke blev en krone til at lære børn at læse og skrive, som et overskud skulle have været brugt til. Og senere samme år måtte formanden for H. C. Andersen 2005 Fonden, Odenses socialdemo­kratiske borgmester Anker Boye, vinke farvel til kæden, da han fik en syngende lussing til kommunalva­lget.

– Der er ingen tvivl om, at den tur, jeg fik i vridemaski­nen i forbindels­e med Tina Turners optræden i Parken, gjorde indtryk på vælgerne, sagde den detroniser­ede borgmester til DR.

Hun irriterede mig, for at sige det som det var

 ?? ?? Tung at danse med
I 1989 gæstede Tina Turner TV 2’s underholdn­ingsprogra­m ’ Eleva2ren’ til et interview, som vært Michael Meyerheim husker tilbage på som et af hans værste nogensinde. – Hun var overhovede­t ikke indstillet på at yde noget som helst, husker han.
Tung at danse med I 1989 gæstede Tina Turner TV 2’s underholdn­ingsprogra­m ’ Eleva2ren’ til et interview, som vært Michael Meyerheim husker tilbage på som et af hans værste nogensinde. – Hun var overhovede­t ikke indstillet på at yde noget som helst, husker han.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tina Turner klovner rundt med Elton John i forbindels­e med et besøg hos talkshow-værten Terry Wogan i London i 1985.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tina Turner klovner rundt med Elton John i forbindels­e med et besøg hos talkshow-værten Terry Wogan i London i 1985.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? 60 lys skulle Tina Turner puste ud i denne lagkage, som Tina Turner kunne sætte tænderne i efter en koncert i Dortmund i 1999.
FOTO: RITZAU SCANPIX 60 lys skulle Tina Turner puste ud i denne lagkage, som Tina Turner kunne sætte tænderne i efter en koncert i Dortmund i 1999.
 ?? FOTO: JENS DIGE/ RITZAU SCANPIX ?? Tina Tuner fyrede den af til det stort anlagte HC Andersen- show i Parken. Hun fik 5,8 mio. kr. for sin ti minutter lange optræden.
FOTO: JENS DIGE/ RITZAU SCANPIX Tina Tuner fyrede den af til det stort anlagte HC Andersen- show i Parken. Hun fik 5,8 mio. kr. for sin ti minutter lange optræden.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ?? FOTO: KIM AGERSTEN/ RITZAU SCANPIX ?? Tina Turner gav i 2000 koncert i Parken. Anmelderne var lunkne, men Ekstra Bladets læsere hyldede stjernen i en storm af læserbreve.
FOTO: KIM AGERSTEN/ RITZAU SCANPIX Tina Turner gav i 2000 koncert i Parken. Anmelderne var lunkne, men Ekstra Bladets læsere hyldede stjernen i en storm af læserbreve.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? I 2016 begyndte Tina Turner at arbejde på en musical baseret på sit liv. Adrienne Warren ( th.) spillede hovedrolle­n i ’ Tina - The Tina Turner Musical’.
FOTO: RITZAU SCANPIX I 2016 begyndte Tina Turner at arbejde på en musical baseret på sit liv. Adrienne Warren ( th.) spillede hovedrolle­n i ’ Tina - The Tina Turner Musical’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark