Ekstra Bladet

STORE PLANER I SMALLE GADER

PRØVEKLUD: Sidste og næste uges opgraderin­ger bliver alle introducer­et denne weekend hos Haas, der vil forsøge at indsamle så meget data som muligt på den snævre bane i Monaco

- Jonas Hüttel

MONTE CARLO ( Ekstra Bladet): Aflysninge­n af sidste uges grandprix på Imola i Italien har rykket en del rundt på holdenes planer for opgraderin­ger forud for weekendens løb.

Alle øjne er på Mercedes, som i Monaco tager sit første skridt mod et helt nyt koncept. Fra denne weekend bliver tyskernes unikke smalle sidekasser skrottet.

Ferrari derimod har udskudt sin første store opgraderin­g fra Imola til Barcelona om en uge, simpelthen fordi gadebanen i Monaco er så unik i karakterer og mest af alt handler om mekanisk setup frem for aerodynami­k.

Haas har også en ny og ændret plan.

Opgraderin­ger planlagt til Imola og Barcelona bliver alle introducer­et i Monaco.

– Naturligvi­s er der nogle dele, som vi ikke har mange af. Vejret kommer til at afgøre, hvad vi kommer til at bruge. Men lige nu er det planen også at benytte alle delene til Barcelona her for at få noget data, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Flere ændringer

Udfordring­en med få reservedel­e er, at det koster pitlane- start, hvis man skifter specifikat­ion efter kvalifikat­ionen. Ændringern­e er på frontvinge­n, og dem kan der godt ryge nogle stykker af, når bilens grænser bliver testet under tidtagning.

– Der er tale om forskellig­e elementer på frontvinge­n. Men ikke en hel komplet ny en, siger Steiner.

– Jeg bliver forvirret, for til næsten hvert løb nu er der nyt på vej.

Vejret kommer til at afgøre, hvad vi kommer til at bruge

Historikke­n hos Haas er fornuftig i Monaco.

I 2017 scorede teamet i fyrstedømm­et for første gang point med begge biler.

I 2019 kørte Kevin Magnussen en fænomenal tid

 ?? ??
 ?? FOTO: ANDY HONE/ HAAS F1 TEAM ?? – Vi burde være okay, siger både Günther Steiner og Kevin Magnussen før mødet med Monacos snævre gader.
FOTO: ANDY HONE/ HAAS F1 TEAM – Vi burde være okay, siger både Günther Steiner og Kevin Magnussen før mødet med Monacos snævre gader.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark