Ekstra Bladet

DRØMMER OM TOUR-SEJR

ETAPEDRØM: Kasper Asgreen håber, han kommer med til sommerens Tour de France, så han kan jagte den etapesejr, han i flere omgange har duftet til, men som han aldrig har fået lov til at smage

- RASMUS NOWAK FRANKLIN

Han har kørt løbet fire gange, og selvom han har været tæt på ved flere lejlighede­r, er det aldrig lykkedes Kasper Asgreen at vinde en etape i Tour de France.

Det håber danskeren, han kan gøre noget ved i år, hvor han igen er i spil til Tour- truppen hos SoudalQuic­k- Step.

– Det kunne være fedt at få den sejr. Det er selvfølgel­ig flot at have været tæt på. Det er ikke alle forundt, men når man kommer tæt på og kan begynde at dufte sejren, vil man også gerne smage på den.

Den spirende optimisme hos Asgreen skyldes, at han efter et forår, hvor det ikke spillede, omsider er begyndt at føle, at pilen peger opad formmæssig­t efter hans drilske skade sidste sommer, der bl.a. så ham udgå af Tour de France.

– Jeg synes, jeg har taget nogle gode skridt den sidste måneds tid. Så må vi se, om ikke jeg rammer mit gamle niveau til Tour de France. Det går i hvert fald i den rigtige retning.

Fremskridt­et kommer efter et forår, hvor danskeren ikke følte sig på fuld styrke i klassikern­e, hvor han og Soudal- Quick- Step ikke havde held med sig på de brosten, de tidligere dominerede.

– I foråret følte jeg mig ikke på 100 procent. Jeg havde et fornuftigt Flandern Rundt og kunne køre med i finalen, men jeg kunne helt sikkert mærke, at der manglede noget, før jeg var tilbage.

Afskriver enkeltstar­ten

Tidligere har danskeren gjort det godt på Tourens enkeltstar­ter, men da ruten i år kun involverer en af disse, der ovenikøbet slutter opad, så tror Asgreen, det er på en anden måde, sejren skal findes.

– Enkeltstar­ten er for hård med den stigning, der er dér. Så det bliver fra et udbrud, jeg skal ud at jagte sejren.

Kasper Asgreen er tredobbelt dansk mester i enkeltstar­t. En titel, han håber på at tilbageero­bre fra Mathias Norsgaard, når der køres DM 22. juni i Aalborg.

Det kunne være fedt at få den sejr

Jeg synes, jeg har taget nogle gode skridt den sidste måneds tid

 ?? FOTO: FRANCOIS LO PRESTI/ RITZAU SCANPIX ?? Ambitioner
Kasper Asgreen ville elske at kunne træde op på podiet som etapevinde­r i årets Tour de France.
FOTO: FRANCOIS LO PRESTI/ RITZAU SCANPIX Ambitioner Kasper Asgreen ville elske at kunne træde op på podiet som etapevinde­r i årets Tour de France.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark