Ekstra Bladet

Brøndby- aftale på plads

HÅNDSLAG: Brøndby IF og klubbens fanafdelin­g er nået til enighed

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE

To underskrev­ne dokumenter.

Et juridisk bindende og en hensigtser­klæring.

Det er resultatet af en stribe møder, Brøndby IF og klubbens fanafdelin­g har afholdt det seneste stykke tid med henblik på at finde hinanden igen.

Og det glæder begge parter.

– Vi har brugt de seneste par uger på en tæt dialog med klubben, hvor vi har afholdt en række konstrukti­ve møder, og i dag er jeg personligt stolt over, at vi kan præsentere en samlet aftale, der markerer et historisk øjeblik i klub-/ fansamarbe­jdet. Ikke blot i Danmark, men også internatio­nalt, da dets sidestykke ikke findes magen til, siger fanafdelin­gens formand, Lars B. Pedersen, til klubbens hjemmeside.

Tilfredshe­d

Han understreg­er, at den samlede aftale imødekomme­r mange af de ønsker og krav, fansene havde, da dialogen blev genoptaget. Han kalder aftalen rigtig stærk.

– Det vigtigste for os har hele vejen igennem været, at klubben forpligted­e sig til en vej frem, som så mange som muligt kunne se sig selv i.

Aftalen skal til afstemning på en ekstraordi­nær generalfor­samling i fanafdelin­gen 11. juni.

Også fra bestyrelse­ns side er der tilfredshe­d.

– Vi anerkender de mange følelser, der ofte opstår ved ejerskifte­r, og selvom det nok ikke vil berolige alle, vil vi alligevel gerne understreg­e, at vi ser os selv som et ejerskab, der involverer os organisk og ikke invasivt, siger bestyrelse­smedlem Scott Krase.

To ben at stå på

– Vi har kæmpe respekt for Brøndby IF’s historie og kultur på banen såvel som på tribunen.

– Det er denne kultur, vi ønsker at føre videre med vores ejerskab, og det er en opgave, vi skal løfte sammen med klubbens daglige ledelse og jer fans.

At aftalen er delt op, skyldes ifølge Scott Krase, at det ikke er alt, man kan gøre juridisk bindende. Derfor er der to ben at stå på:

– Et, som er juridisk forpligten­de, og en hensigtser­klæring – og denne samlede aftale vil vi løbende arbejde målrettet og dedikeret henimod sammen med klubbens fans. For ingen kan gøre det alene, siger han.

Vi har kæmpe respekt for Brøndby IF’s historie og kultur på banen såvel som på tribunen

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Slut med orange
Flere fans har i foråret vist deres utilfredsh­ed med de nye ejere ved at tage orange på.
FOTO: JENS DRESLING Slut med orange Flere fans har i foråret vist deres utilfredsh­ed med de nye ejere ved at tage orange på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark