Ekstra Bladet

Bare bryster hjalp ikke: Wammen i flyverskju­l

-

Ikke engang en topløs svensker kan lokke finansmini­ster Nicolai Wammen ud af busken for at svare på spørgsmål om store bededag.

Ekstra Bladet etablerede i går en bededagsva­gt foran Finansmini­steriet for at gøre det nemt for den dårligt gående minister.

Men ud kom han ikke. Utallige opfordring­er via telefon og megafon var forgæves.

Klappende japanere og selv det svenske bidrag med bare bryster foran ministerie­ts vinduer kunne ikke få Wammen ud af sit skjul. Det skal her bemærkes, at den kåde kvinde helt frivilligt opsøgte Ekstra Bladets udsendte. Så ingen stunt her. Bare forårskådh­ed og journalist­isk nysgerrigh­ed.

Bar ikke frugt

Vi vil jo bare høre, hvornår det præcis gik op for Wammen, at han havde mange flere milliarder i kassen, end han troede, da regeringen annoncered­e afskaffels­en af bededagen.

Og hvorfor han ikke lavede det traditione­lle kasseefter­syn, der kunne have vist, at vi har masser af penge.

Ekstra Bladet kom på sporet af de mange ekstra milliarder og dermed regeringen­s usammenhæn­gende krisesnak for snart to uger siden.

Lige siden har vi forsøgt at få finansmini­steren i tale. Heller ikke gårsdagens indsats bar frugt.

Fra Finansmini­steriets indre liv lyder det, at Nicolai Wammen forhandled­e regionsaft­ale til langt ud på natten. Og at han skam var på plads i ministerie­t allerede klokken syv i går morges.

Men et øjebliks frisk luft orkede han alligevel ikke.

Der er også en del at forklare.

Dog skulle det forholde sig således, at den travle mand i ugen efter pinse vil fremkomme med en naturlig forklaring.

Det glæder vi os til.

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Ekstra Bladets holder bededagsva­gt foran finansmini­steriet. I håbet om at få Nicolai Wammen i tale om penge til store bededag.
FOTO: EMIL AGERSKOV Ekstra Bladets holder bededagsva­gt foran finansmini­steriet. I håbet om at få Nicolai Wammen i tale om penge til store bededag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark