Ekstra Bladet

DR sagsøgt: Frifundet i sag om brækket ben

-

DR er blevet frifundet i en civil sag, hvor en kvinde havde sagsøgt tv- koncernen og bedt om over en million kroner i erstatning, efter at hun kom til skade i et DR- program i 2012.

Det oplyser Retten i Aarhus til Ritzau.

Kvinden deltog i et børneprogr­am i maj 2012, hvor der var forskellig­e konkurrenc­er. Det fremgår af dombogen fra retten, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Konkret var kvinden med i en konkurrenc­e, hvor hun skulle suge kold kaffe op fra en beholder og løbe over til en anden beholder, hvor kaffen skulle spyttes ud.

Under afviklinge­n af konkurrenc­en gled kvinden og faldt. Hun har forklaret i retten, at hun gled i noget kaffe, som var blevet spildt på linoleumsg­ulvet under konkurrenc­en.

Kvinden brækkede ifølge dombogen sit skinneben og var sygemeldt i en længere periode.

Hun kom også til skade med sit knæ. Hendes mengrad er blevet fastsat til ti procent og hendes tab af erhvervsev­ne er på 15 procent, fremgår det af dommen.

Uforsvarli­gt

I sine påstandsdo­kumenter i sagen anførte kvinden, at DR ikke havde sørget for, at konkurrenc­en blev afviklet forsvarlig­t. Det mente DR omvendt, at kvinden og hendes advokat ikke havde ført bevis for.

Retten har i sin dom lagt vægt på, at DR havde afviklet konkurrenc­en mange gange før. Børn har deltaget, hvor der er blevet brugt saftevand i stedet for kaffe, fremgår det af dommen.

Retten lægger til grund, at der ikke har været uheld i forbindels­e med de tidligere konkurrenc­er. Derfor mente retten ikke, at DR havde nogen grund til at betragte konkurrenc­en som farlig.

Derudover kom retten frem til, at DR ikke havde handlet ansvarspåd­ragende. Retten i Aarhus afsagde dom torsdag. Her fastsatte retten også, at kvinden skal betale sagens omkostning­er, som er på 70.000 kroner.

Det har ikke været muligt at få oplyst, om kvinden vil anke sagen til landsrette­n.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? DR blev frifundet i en civil sag om en kvinde, der kom til skade i et DR- program i 2012.
FOTO: JENS DRESLING DR blev frifundet i en civil sag om en kvinde, der kom til skade i et DR- program i 2012.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark