Ekstra Bladet

TRICKTYVER­I

- Mads Kastrup

danskernes bededag. HAN HAR STJÅLET

Men han vil ikke forklare sig.

Danmarks finansmini­ster, Nicolai Wammen ( S), er i hvert fald politisk ansvarlig for det fejlagtige regnestykk­e, at store bededag måtte ofres for at sikre nationens økonomi. Først med det formål at finansiere et forkrøblet forsvar. Dernæst korrigeret til at sikre et fremtidigt arbejdsudb­ud.

Det var bydende nødvendigt, lød det med alvor og en degns begravelse­smine fra Wammen. Det var slet ikke nødvendigt med et kasseefter­syn. Næh, nej, for ’der er jo styr på butikken,’ som det lød fra finansmini­steren over for Ekstra Bladet.

at finansmini­ster WamI DAG VED VI, men tog fejl. Eller måske værre: Han tog danskerne i rumpetten ved at forholde os sandheden. Tirsdag viste det såkaldte økonomiske råderum sig pludselig 16 milliarder kroner højere end hidtil beregnet. Og lige siden har vi på Ekstra Bladet forsøgt at få en forklaring fra Danmarks socialdemo­kratiske finansmini­ster.

Hvordan kan man tage så meget fejl, når man nærmest i månedsvis er i kampagne for at kradse tre årlige milliarder ind på at droppe en helligdag?

Er det, fordi SVM- regeringen kun kender til én måde at styre landet på? Ved at afkræve borgerne så mange penge som muligt?

Eller er det den ellers så berømmede regnemaski­ne i Finansmini­steriet, den er gal med?

jo ellers i stand til at SIDSTNÆVNT­E ER forudsige fremtiden. En maskine så blændende, at dens udregninge­r har dannet grundlag for stort set alle større politiske reformer i Danmark i flere årtier.

For det var vel ret beset sådan, regeringen­s påståede effekt af at stryge store bededag blev summet op?

Det ville øge arbejdsudb­uddet med 8.500 fuldtidspe­rsoner, lød det.

Det viser sig bare nu, at arbejdsudb­uddet allerede er øget med 20.000!

En graf spyttet ud af Finansmini­steriets regnemaski­ne viste sågar uændret årlig arbejdstid frem til år 2074.

Maskinen kunne således spå om, hvordan danskerne vil opføre sig de næste 50 år, og forudsige alle kommende overenskom­ster.

vismænd satte DIVERSE ØKONOMISKE ganske vist spørgsmåls­tegn ved udregninge­rne. Flere af dem mente endog, at der slet ingen effekt vil være af at stryge bededagen. Og nu ser vi, at ingen af de ellers møjsommeli­gt udregnede og andægtigt formidlede tal fra finansmini­steren holder. Hvad er det for et tricktyver­i, hr. Wammen? Hvad skal gøgleriet gøre godt for? Vi danskere kan nu regne ud, at vi ikke skylder dig noget. Men skylder du til gengæld ikke at give os en forklaring?

Hvordan kan man tage så meget fejl

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST ?? Danmarks finansmini­ster, Nicolai Wammen, er politisk ansvarlig for det fejlagtige regnestykk­e, at store bededag måtte ofres for at sikre nationens økonomi.
FOTO: MARTIN SYLVEST Danmarks finansmini­ster, Nicolai Wammen, er politisk ansvarlig for det fejlagtige regnestykk­e, at store bededag måtte ofres for at sikre nationens økonomi.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark