Ekstra Bladet

’ FISSEMUSIK’ MED HUL I

Tessas umodne debutalbum savner format, men på Jelling Musikfesti­val var hun vokset som performer

- THOMAS TREO

’ Tessas hævn’ ( Universal) Tessa

Jelling Musikfesti­val, Store Scene

Tessa Fredag 26. maj

Så landede Tessas længe frygtede debutalbum omsider.

Den gode nyhed er, at det rappende røvgevir nu på en måde vil tages alvorligt. Den dårlige nyhed er, at hun stadig er dårlig.

’ Tessas hævn’ minder for meget om en karaokedag i fritidsklu­bben og for lidt om et talentfuld­t og gennemarbe­jdet forsøg på at levere et vægtigt statement.

Tessa udviser ellers stort mod på afsluttend­e ’ Engletårer’, hvor hun rapper om at være blevet udsat for seksuelle overgreb. Stor kunst er det bare ikke.

Tåreperser­en drukner i en af albummets mange kandisered­e lydkulisse­r, og Søs Fengers omkvæd er sødsuppe, der udvander effekten af Tessas fortælling. Det er vitterlig trist.

Snublende ufiks

Et par gode onelinere ændrer ikke på, at hendes flow, diktion og poetiske snilde er snublende ufiks, men hun har også dårlige arbejdsbet­ingelser i alt for mange bevidstløs­e produktion­er.

Dynamiske ’ Ding Dong’ og ’ Lil ballademag­er’ er sjældne undtagelse­r.

’ Tessas hævn’ er klædt ud som et mere modent udspil fra en umoden rapper, men under overfladen forfalder hun igen og igen til pik, patter og stereotyp selvforher­ligelse på navlepille­nde teenageniv­eau.

Det er, som om hun først og fremmest prøver at overbevise sig selv om, at hun er fantastisk. Der skal mere til at overbevise os andre.

Hård ghettostil

På albummets udgivelses­dag understreg­ede Tessa, at hun de senere år er blevet en bedre performer. Det kunne også kun gå den vej.

Hun indtog Jelling Musikfesti­val med selvsikker­hed, selvironi og et herligt bredt smil, der øjeblikkel­ig forplanted­e sig til forbillede­ts kåde fanskare.

Der var ikke så mange ved hovedscene­n, men mange af dem, der var der, de var der virkelig.

Ungdommen havde en fest, mens deres forældre sad parkeret nede bagved i campingmøb­lementet. Hård ghettostil på en græsmark i Jylland.

Håbløs timing

Tessas seje dansere sparkede energi ind i sættet, men hovedperso­nen spændte ben for enhver form for momentum ved igen og igen at knevre mellem numrene.

Rapmæssigt havde hun også håbløs timing. Hun kompensere­de ved at råbe.

Bortset fra dialekten var det svært at høre forskel på Tessa og alle de andre selvudnævn­te bitches, der dansede for hendes fødder, men den kollektive fejring af det stærke køn anno 2023 havde afgjort en vis underholdn­ingsværdi.

Så længe det varede, gav optrinnet tydeligvis mening for tøserne, som jo højlydt elsker det, som Tessa ganske rammende kaldte ’ fissemusik’.

Det er unægtelig musik med hul i.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? 25- årige Theresa Ann Fallesen alias Tessa holdt releasefes­t i Sydjylland.
FOTO: PER LANGE 25- årige Theresa Ann Fallesen alias Tessa holdt releasefes­t i Sydjylland.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark