Ekstra Bladet

KLAR TIL FRENCH OPEN

Clara Tauson besejrede svenske Mirjam Björklund

- HANS CHRISTIAN BLØND RITZAU

Danmark bliver repræsente­ret i både herre- og damesingle ved årets anden Grand Slam- turnering i tennis, French Open.

Det står klart, efter at Clara Tauson vandt den afgørende kval.- kamp mod den 24- årige svensker Mirjam Björklund med cifrene 7- 5, 6- 7, 6- 2.

Holger Rune er som sjetteseed­et i favoritfel­tet til at vinde turneringe­n hos herrerne, mens Clara Tauson efter et års tid med store skadesprob­lemer er ved at kæmpe sig tilbage til verdenstop­pen. Selv om udsvingene i løbet af kampene fortsat er store efter de lange skadespaus­er, så blev hendes højere topniveau afgørende mod Björklund, verdens nummer 159.

Ranglistep­laceringen som nummer 126 afspejler ikke 20- årige Tausons reelle topniveau. Hun var for lidt over et år siden oppe som nummer 33 i verden, inden skaderne satte ind.

Gennem hele opgøret fredag havde danskeren dog problemer med sine server, og det kostede mange servegenne­mbrud.

Det skete første gang til 2- 3, men Tauson slog straks tilbage med et break den anden vej, og trods fortsatte problemer i egen serv, holdt hun fast, tog et break mere og kunne serve sættet hjem foran 5- 3. Men igen svigtede serven, og med sin sjette dobbeltfej­l i sættet forærede hun praktisk talt svenskeren en livline.

Tydelige problemer

Det var danskeren, der styrede spillet, men Björklund satte en stærk defensiv op og ventede tålmodigt på, at Tauson forivrede sig. Taktikken virkede langt hen ad vejen, men Tausons højere niveau blev alligevel udslagsgiv­ende, da hun brød til 7- 5 og tog sættet.

Hun kom skævt fra land i andet sæt, da hun blev brudt med det samme, men fra 1- 3 fik Tauson fat igen. Danskeren bragte sig på 4- 3 og havde svenskeren nede i sækken med to breakbolde for 5- 3.

Björklund fik dog afværget, og efter to brud mere skulle sættet afgøres i tiebreak, hvor flere store danske fejl gav svensk sætsejr.

Den lange kamp begyndte dog at sætte sig hos især svenskeren, og nede 1- 3 i afgørende sæt måtte hun have behandling i ryggen.

Hun var tydeligt i problemer, og det gav Clara Tauson det overskud, der skulle til for at få afgjort kampen. Fra 3- 2 tog danskeren tre partier på stribe og billetten til hovedturne­ringen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark