Ekstra Bladet

EN FLOK ROCKSTJERN­ER OG PIKSPILLER­E

Formel 1’s yngste team kører i Monaco sit 150. grandprix. Her er syv mindeværdi­ge øjeblikke og citater udvalgt af Ekstra Bladet

- Jonas Hüttel

CONDAMINE ( Ekstra Bladet): Siden sin debut i Formel 1 har Haas- teamet aldrig været kedelig at følge. Selv i sæsoner, hvor de sportsligt har været på spanden, leverer de stadig underholdn­ing. Monacos Grand Prix er teamets 150. optræden i motorsport­ens fineste klasse.

Mest af alt er teamchef Günther Steiner stolt af, at han nu kan se frem mod 150 flere, og at stikket ikke blev trukket i 2020 efter de fem første år.

– Vi er her stadig. Mange nye teams er her ikke længere. Vi er det yngste team, vi er her stadig, og vi bliver stærkere. Det er, hvad der skiller sig ud for mig, siger Haas- bossen til Ekstra Bladet.

– Og så selvfølgel­ig sidste års polepositi­on. Og femteplads­en i VM i 2018. Men som du siger, har det været en rutsjebane.

Lavpunkter­ne er slettet fra hukommelse­n.

– Jeg ignorerer dem i livet. Lær af dem, og kom videre, siger Steiner.

Kevins andet hjem

Kevin Magnussen har deltaget i over to tredjedele af teamets grandprixe­r. 107 af 150.

– Haas har været mit hjem i Formel 1. Det første team, som jeg fuldt ud etablerede mig på. Jeg havde en sæson med både McLaren og Renault, men på alle måder blev Haas mit hjem. Det har været fantastisk, sagde danskeren i Monaco.

Et højdepunkt skiller sig ud.

– Den eneste gang, vi har været P1, var i Brasilien sidste år. Det er, hvad vi drømmer om, og hvorfor vi er her. Polepositi­on er ikke, hvad jeg drømte om som barn, men det var en meget stor overraskel­se. Pole i en Haas tror jeg ikke, mange forventede, siger han.

Takket være teamradio og Netflix- dokumentar er mange af teamets både høj– og lavpunkter ledsaget af gyldne citater.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/ RITZAU SCANPIX ?? Guldkorn
Haas- teamet fejrer sit 150. grandprix i Formel 1 i Monacos gader.
FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/ RITZAU SCANPIX Guldkorn Haas- teamet fejrer sit 150. grandprix i Formel 1 i Monacos gader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark