Ekstra Bladet

Holger jubler over Clara

-

Holger Rune har nok at se til.

Danskeren er blandt de helt store favoritter til Roland Garros, og presseopbu­ddet var massivt omkring ham til mediedagen inden turneringe­n.

Alligevel fandt han tid til at sende sin gode veninde Clara Tauson en lykønsknin­g, da hun fredag kvalificer­ede sig til hovedturne­ringen efter en sejr over svenske Mirjam Björklund.

– Jeg har skrevet til hende, siger Holger Rune.

Den 20- årige dansker er barndomsve­nner med Clara Tauson, og han glæder sig over, at hun endelig er tilbage i det fine selskab ved en Grand Slam efter et hårdt år med svingende resultater.

– Jeg er meget glad på hendes vegne. Jeg så hende faktisk, lige inden hun skulle spille kamp i dag. Hun virkede, som om hun var i en god state of mind. Jeg troede på hende, siger Holger Rune.

Clara Tauson var i februar 2022 oppe som nummer 33 på verdensran­glisten, men efter et år præget af skader er hun nu nede som nummer 126.

Højt niveau

Holger Rune tror på, at der ligger meget mere kvalitet i Clara Tauson, end hendes nuværende placering på verdensran­glisten om.

– Det er godt for hende, at hun kvalificer­ede sig, for hun har helt klart et meget højere niveau end den ranking, hun har lige nu. Det tror jeg, vi allesammen ved. Det er godt for dansk tennis. Godt for hende, hvis hun kommer tilbage og kan komme op ad ranglisten, siger Holger Rune.

Under Roland Garros har Holger Rune naturligvi­s travlt med de ting, der kræves af en stjerne på hans niveau.

Ud til frokost

vidner

Der er presseforp­ligtelser, kroppen skal plejes, og så skal han selvfølgel­ig træne hårdt, når der ikke er kamp på programmet.

Alligevel håber han på at få stablet en danskerfro­kost på benene med Clara Tauson.

– Det er meget hektisk, når man spiller turnering. Det er ikke så ofte, vi kan snakke. Vi havde egentlig aftalt at tage en frokost her på et tidspunkt.

– Men der er meget med træning, behandling, fysisk træning, restitutio­n. Prøve at have så rolige dage som muligt. Som du ved, er Grand Slams meget krævende, fortæller Holger Rune.

Clara Tauson har ikke været med i en Grand Slam- turneringe­n siden US Open i 2022. Det er endnu ikke afgjort, hvem hun skal møde i første runde af Roland Garros. Holger Rune spiller enten mandag eller tirsdag mod amerikansk­e Christophe­r Eubanks.

Jeg er meget glad på hendes vegne

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark