Ekstra Bladet

FIK KARANTÆNE – UDEN AT VÆRE PÅ STADION

FØLER SIG KRÆNKET: DBU gav karantæne til en fan for hans opførsel i forbindels­e med tre landskampe – til to af dem var han slet ikke til stede i Parken

- MADS GLENN WEHLAST MAYA STOLTZE WESTANDER

Kan man få karantæne for fodboldkam­pe, man ikke har været til stede ved? Ja, er det korte svar. For det er tilfældet for Henrik, der ikke er mandens rigtige navn, men vi kender hans fulde identitet.

Han er én af de seks fodboldfan­s, som DBU gav to års karantæne 9. februar.

Han stillede sig imidlertid ikke tilfreds med karantæned­ommen. Derfor bad han om en uddybende forklaring på, hvad der præcis havde udløst karantænen. Og her fik han sig noget af et chok.

Jeg må ærligt tilstå, at jeg blev overrasket og chokeret, da jeg fik den karantæne Hvis du ikke er roligan, så bliver du fremstille­t som en hooligan

For i det brev, der fulgte fra DBU, fik han karantæne for tre kampe, hvor han i to af dem slet ikke havde befundet sig i Parken. Det var til Danmarks møde med Østrig i juni 2022 og i opgøret mod Frankrig i september samme år.

I den tredje kamp, udekampen mod Østrig i Wien i juni 2022, hvor kampen blev udsat på grund af strømsvigt på stadion, var han til stede før kampen.

Udsat kamp

– Jeg må ærligt tilstå, at jeg blev overrasket og chokeret, da jeg fik den karantæne.

– DBU havde givet mig karantæne for kampe, hvor jeg slet ikke havde været i

Parken. Det forstod jeg intet af.

– Da de spillede mod Østrig, var jeg til et arrangemen­t med min datter i børnehaven. Billettern­e havde jeg givet til en god ven og hans søn, der fik en oplevelse i Parken.

– Til kampen mod Frankrig var jeg på fisketur med gode venner. Her havde jeg også delt mine billetter ud til et par kammerater.

– Jeg fik også karantæne for kampen mod Østrig i Wien. Her var jeg til stede før kampen, men jeg så slet ikke kampen på stadion.

– Da den blev udsat på grund af strømsvigt, tog vi til Wien centrum for at se kampen på en pub, fordi vi næste dag havde et tidligt fly fra Wien.

– Al dokumentat­ion har jeg selvfølgel­ig fremsendt til DBU, der kan se, at jeg ikke har været til stede i Parken og under kampen i

Wien. Alligevel fastholder de min karantæne.

– Det krænker min retssikker­hed, når man kan udstede karantæner uden nødvendig dokumentat­ion, siger Henrik.

Har kontaktet advokat

Han beskriver sig selv som en ressources­tærk familiefar, der har fulgt det danske landshold de seneste ti år. Oftest i Parken og en sjælden gang på udebane.

Siden 2014 har han været medlem af DBU’s fanklub for landsholde­t.

Han havde en tilknytnin­g til De Danske Rødder, men han slår fast, at det var totalt uorganiser­et. Han deltog i de aktivitete­r, der blev organisere­t af De Danske Rødder i forbindels­e med landskampe, men når kampene var overstået, skiltes deres veje.

Og de mødtes sjældent før næste landskamp.

– Hvis du ikke er roligan, så bliver du fremstille­t som en hooligan. DBU tror, vi er en organisere­t forening, men det eneste, vi har tilfælles, er, at vi godt vil skabe stemning til landsholde­t, forklarer Henrik.

Han synes, det er mærkeligt, at DBU først udstedte karantænen otte måneder efter den seneste landskamp, han fysisk var til stede ved.

– Jeg klagede til DBU, måtte vente en måned på et svar, hvor de ikke vil forklare yderligere eller ophæve min karantæne. De står fast på karantænen.

– Nu har jeg taget fat i en advokat. For det er mit mål at få den karantæne ophævet. Det er helt urimeligt, siger han.

Henrik går lige nu – sammen med en advokat – med overvejels­er om, hvad næste skridt eventuelt skal være.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? DBU står fast
Fem personer har fået to års karantæne fra DBU. En af dem for kampe, han slet ikke har været overværet. DBU vil ikke ændre på de karantæned­omme.
FOTO: LARS POULSEN DBU står fast Fem personer har fået to års karantæne fra DBU. En af dem for kampe, han slet ikke har været overværet. DBU vil ikke ændre på de karantæned­omme.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Stemningen er blevet en anden, efter at De Danske Rødder igen er opløst. DBU har udelukket fem af dem i to år, fordi de udviste truende adfærd over for andre fodboldfan­s, lyder begrundels­en.
FOTO: JENS DRESLING Stemningen er blevet en anden, efter at De Danske Rødder igen er opløst. DBU har udelukket fem af dem i to år, fordi de udviste truende adfærd over for andre fodboldfan­s, lyder begrundels­en.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark