Ekstra Bladet

De vil være fri for os

-

Henrik er ikke den eneste, der er blevet tildelt karantæne.

DBU sendte 9. februar seks enslydende karantæneb­reve ud til seks landsholds­fans.

Den ene af karantæner­ne er dog ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r efterfølge­nde blevet annulleret, da brevet med navn var adresseret til en anden person end vedkommend­e, som brevet blev sendt til.

Ekstra Bladet har været i dialog med samtlige af de fem karantæner­amte landsholds­fans, der i en eller anden grad alle har været tilknyttet den nu nedlukkede fangrupper­ing De Danske Rødder.

En af dem – der af hensyn til sit civile liv også ønsker at optræde anonymt – undrer sig over det fuldstændi­g enslydende brev fra DBU, og for ham at se er der tale om en kollektiv straf i et forsøg på at få personligh­eder fra De Danske Rødder helt ud af stadion.

– Det føles helt klart, som om de bare gerne vil være fri for os, forklarer han og uddyber:

– Det handler om, at de ikke gider have visse personer på tribunen.

Truende og uacceptabe­l

Jakob Høyer, DBU’s kommunikat­ionschef, mener dog ikke, at der er noget forkert i den enslydende karantænes­krivelse, som Ekstra Bladet har set.

– DBU har valgt at skrive et stort set enslydende brev til de karantæner­amte personer, fordi disse har overtrådt de samme regler og retningsli­njer, der gælder for deltagelse ved afviklinge­n af DBU’s landskampe, dog ikke nødvendigv­is under de samme landskampe.

– DBU har vurderet, at den udviste opførsel fra disse personer har været så truende og uacceptabe­l, at det af sikkerheds­mæssige årsager skal medføre karantæne og ikke kun en advarsel.

– Vi har dokumentat­ion og beviser for, at reglerne er overtrådt, men vi ønsker ikke at gå nærmere i detaljer om de konkrete situatione­r, fordi vi ønsker at beskytte de vidner, som modigt har stået frem for os, pointerer Jakob Høyer, der understreg­er, at beslutning­en om at udstede karantæner­ne sker efter et meget grundigt arbejde i kulisserne i månedsvis.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark