Ekstra Bladet

DE DANSKE RØDDERS HISTORIE

-

■ Efteråret 2019: Fangrupper­ingen De Danske Rødder stiftes.

■ Sommeren 2021: Det coronaudsk­udte □uro2020 afvikles, og De Danske Rødder ( DDR) står i spidsen for uofficiell­e fansamling­er og fanmarchs og skaber på eget initiativ stemning på Parkens nedre B- tribune, også kendt som Den Røde Mur.

■ Sensommere­n 2021:

DDR tager initiativ til et dialogmøde med DBU i form af den daværende fankoordin­ator og tifogruppe­n. DDR beder om et capotårn, freeseatin­g samt allokerede pladser på nedre B.

■ DBU afviser ønskerne, og DDR fortsætter med at udvikle stemningen med egne ressourcer.

■ Marts 2022: DDR inviteres til et nyt dialogmøde med DBU. Her er blandt andre politiet, DBU’s sikkerheds­chef og DBU’s fodbolddir­ektør, Peter Møller, til stede.

■ DDR får besked om, at et antal tilskuere følte sig utrygge til Danmark- Færøerne. DDR mener, at allokerede pladser til folk, der vil skabe stemning, er løsningen.

■ Marts 2022: DDR modtager et brev fra DBU med syv krav, som gruppen skal leve op til for at få 50 allokerede pladser. Kravene finder DDR urimelige.

■ DDR boykotter stemningen under den næste kamp. Parterne bliver til slut enige om fem af de syv krav.

■ Juni 2022: □kstra Bladet afslører, hvordan en af frontperso­nerne i DDR på Hells Angels’ facebooksi­de optrådte i en Hells Angels supportert­røje.

■ Weekendavi­sen beretter, hvordan DDR skaber utryghed på tribunen, hvilket ifølge avisen har ført til talrige indberetni­nger.

■ DBU’s kommunikat­ionsdirekt­ør, Jakob Høyer, forsvarer i ’Go’ Aften Live’ på TV 2 gruppering­en, men fortæller, at DBU vil undersøge tilfælde, hvor tilskuere har følt sig utrygge.

■ Juli 2022: DBU meddeler, at de grundet meldinger om utryghed på tribunen stopper samarbejde­t med DDR.

■ Februar 2023: DDR skriver i et længere opslag på deres facebooksi­de, at DBU har givet seks fans karantæne ’ uden en specifik grund eller hændelse’. Flere af disse er centrale personer i DDR.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark