Ekstra Bladet

KARANTÆNER STÅR VED MAGT

Fans kan ikke true sig til at få karantæner ophævet, siger DBU’s kommunikat­ionschef, Jakob Høyer

- MADS GLENN WEHLAST MAYA STOLTZE WESTANDER

Karantæner­ne til fem personer fra alle landskampe i to år står ved magt, selvom DBU har modtaget protester mod udelukkels­en fra flere af de fem fans.

En af dem, der har fået karantæne, undrer sig over, at han er blevet udelukket på baggrund af tre kampe, hvor han slet ikke har været til stede ved to af opgørene.

Jakob Høyer, kommunikat­ionschef i DBU, mener ikke, at det er afgørende, at en af de karantæner­amte fans har fået karantæne i to år, selvom han ifølge eget udsagn ikke var til stede ved to af de tre kampe.

– Vi har modtaget reaktioner fra enkelte af de karantæner­amte personer og besvarer disse henvendels­er løbende – og ønsker i øvrigt ikke at kommentere yderligere herpå, ud over at henvendels­erne ikke giver anledning til at ændre DBU’s beslutning om udstedelse af karantæner til disse.

– Vi er blevet gjort opmærksom på, at flere af de karantæner­amte personer har ytret sig negativt på de sociale medier og nu til Ekstra Bladet med en række påstande, som er meget langt fra de konkrete beviser, vi er i besiddelse af.

– Vi har at gøre med en håndfuld fans, der er kendt for truende adfærd på fantribune­n. Nu forsøger de at true sig til at få karantæner­ne ophævet. Det kommer ikke til at ske, fastslår Jakob Høyer.

Han pointerer, at sikkerhed og tryghed altid vil være afgørende for fanoplevel­sen.

Skal være for alle

– DBU er arrangør og har ansvaret for sikkerhede­n ved afvikling af landsholde­ts kampe. Derfor kan og vil vi ikke lade de her personers opførsel gå ustraffet hen.

– At tage i Parken eller at rejse med til udekampe og støtte landsholde­t skal altid være for alle, både børn og voksne. Derfor har vi også en nultoleran­ce over for dårlig opførsel, siger kommunikat­ionschef Jakob Høyer.

– DBU har valgt at give karantæne til visse personer, som i forbindels­e med en eller flere landskampe har udvist truende og intimidere­nde adfærd.

– Det er karantæner, vi har givet på baggrund af informatio­ner, vi har modtaget fra fans, vagter og sikkerheds­folk.

– Det er direkte uacceptabe­lt, at nogle personer har skabt denne form for utryghed til vores landskampe, og derfor har karantæner­ne desværre været en nødvendigh­ed.

Flere af de fans, der er

Det er karantæner, vi har givet på baggrund af informatio­ner, vi har modtaget fra fans, vagter og sikkerheds­folk

udelukket fra landskampe­ne i to år, har undret sig over, at de har fået et enslydende brev fra DBU.

– DBU har brugt tid på at gennemgå de informatio­ner, vi har modtaget fra fans, sikkerheds­folk og vagter, og har efterfølge­nde givet karantæne i god tid før landskampe­ne i marts i år, siger Jakob Høyer.

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Stærk sag
’ Vi har at gøre med en håndfuld fans, der er kendt for truende adfærd på fantribune­n. De får ikke karantæner­ne ophævet, fordi de nu går til medierne,’ siger Jakob Høyer.
FOTO: EMIL AGERSKOV Stærk sag ’ Vi har at gøre med en håndfuld fans, der er kendt for truende adfærd på fantribune­n. De får ikke karantæner­ne ophævet, fordi de nu går til medierne,’ siger Jakob Høyer.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? De Danske Rødder har holdt til på tribunen, hvor Den Røde Mur er placeret i Parken. De seks karantæner, der er givet, står ved magt og ændres ikke.
FOTO: LARS POULSEN De Danske Rødder har holdt til på tribunen, hvor Den Røde Mur er placeret i Parken. De seks karantæner, der er givet, står ved magt og ændres ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark