Ekstra Bladet

’ JEG HAR DA VÆRET SAMMEN MED MÆND DER ER KRIMINELT MEGET YNGRE END MIG SELV’

60- årige Mette Blume fra sidste sæson af ’ Gift ved første blik’ har gjort sig sine erfaringer i datingjung­len – og hun deler gerne ud af sine oplevelser

- MARIE VARMING FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN redaktione­n@ eb.dk

Alle, der så sidste sæson af ’Gift ved første blik’, husker Mette Blume. Den blonde kvinde med stærke meninger og en vegansk livsstil blev gift med Steen i et ægteskab, som til sidst gik i opløsning for åben skærm.

Nu har den 60- årige single skrevet en bog om, hvordan hun har bevæget sig fra gift til single med knald på datinglive­t til gift og single igen.

– Jeg havde det ikke godt i de sidste par år af mit første ægteskab, og min mand var god til at give mig indtryk af, at jeg var frigid. Men det var jeg altså ikke, siger hun med en sigende mine.

– Jeg begyndte så småt at date, for da jeg kom ud af mit ægteskab, fandt jeg ud af, at jeg faktisk var attraktiv. Jeg kunne godt gå i den samme slags undertøj som en pige på 25, og de unge mænd ville have mig, husker hun med et smil.

Siden sin skilsmisse i 2011 har hun været i et enkelt seriøst forhold, og så var der de små seks ugers ægteskab med Steen i tv. Hun har ikke selv svaret på, hvorfor hun stadig er single, men hun er blevet meget klogere, siden hun kastede sig ud i netdating efter skilsmisse­n i 2011.

– ❘ starten var jeg jo nærmest flyttet ind, så snart jeg begyndte at skrive med en ny mand. Når jeg havde skrevet med ham et par gange, googlede jeg hans hjemby og tænkte: ’Årh, der kan jeg da godt bo.’

– Men når man så mødte ham, var han en gammel, sur og bitter mand med gule tænder. Nu har jeg lært, at et flot billede og nogle søde ord ikke er nok. Man skal skynde sig ud og møde dem i virkelighe­den.

– Du lyder, som om du har lært noget?

– Jeg var virkelig optimistis­k og positiv, da jeg kastede mig ud i datingjung­len, men også blåøjet og naiv, siger hun.

Efterhånde­n blev det hverdag at gå på dates ligesom at gå til badminton om tirsdagen

– At date var en kæmpe rutsjebane­tur, for jeg startede meget forsigtigt og var altid sindssygt spændt, når jeg skulle på date. Men efterhånde­n blev det hverdag at gå på dates ligesom at gå til badminton om tirsdagen.

Fri leg i dobbeltsen­gen

Mette Blume bor i Gilleleje i sit lille hus, hvor hun også har skrevet sin bog og haft en del af oplevelser med dating, som hun gerne deler ud af. ❘ndimellem har der da også været et par affærer med unge mænd.

– For fem- seks år siden kyssede jeg med en fyr på 35, som jeg mødte i byen. Dengang havde jeg en regel om, at de bare skulle være ældre end mine børn, så var der fri leg.

□fter en omgang fri leg på Mettes lagner stod den unge mand ud af sengen og gik i bad. ❘ det samme fik hun et glimt af hans id og så, at han kun var 28.

– Det var jo to år yngre end min søn! ❘ det øjeblik blev jeg frigid igen, siger hun og slår en høj latter op.

– Men det er vist lidt af en fetich for mange unge mænd at være sammen med en som mig, siger hun og laver et flueben i luften foran sig.

– Jo, jeg har da været sammen med mænd, der er kriminelt meget yngre end mig selv, men når jeg ser deres sixpack, tænker jeg bare: ’ What the fuck’, siger hun.

– Men hvis du gerne vil være nogens kæreste, så kan du ikke være en andens fetich, siger hun så.

– Mænd, der er bare fem år yngre end mig, synes, de er en gave til en som mig. Nogle af dem skriver endda direkte: ’Jeg ved

Når jeg ser deres sixpack, tænker jeg bare: ’ What the fuck’

godt, du er ældre end mig, men det er o. k.,’ siger Mette Blume chokeret.

– Skal jeg sidde og være taknemmeli­g over, at en fem år yngre mand vil invitere mig på en kop kaffe?

Piftede badebolde

Hun har ikke nogen datingprof­il for tiden, men som udgangspun­kt interesser­er alder hende ikke, for en mand på 40 kan være lige så god som en mand på 80, hvis kemien er rigtig.

– Desværre er der mange mænd over 50, der falder sammen som piftede badebolde. Derfor er der også altid 80/ 20kønsford­eling til kvinder til singlefest­er.

– Kvinderne holder sig selv ved lige og er fremme i skoene, mens mændene bliver gamle og kedelige, og hvis de overhovede­t dukker op, står de bare og pruster i et hjørne, siger hun med himmelvend­te øjne.

 ?? ?? – Jeg savner da sex nu, men jeg gider ikke onenightst­ands. Tro mig, jeg har taget en eller flere for holdet, slår Mette Blume fast.
– Jeg savner da sex nu, men jeg gider ikke onenightst­ands. Tro mig, jeg har taget en eller flere for holdet, slår Mette Blume fast.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark