Ekstra Bladet

AKTIVERER KRISESTAB

Udenrigsmi­nisteriet oplyser, at man har foretaget flere tiltag som følge af voldsomme reaktioner i den muslimske verden på en række koranafbræ­ndinger i Danmark

- ANDERS ZACHO

Spændinger­ne stiger efter en række koranafbræ­dninger på dansk jord.

Den seneste uge har tusindvis af borgere i muslimske lande demonstrer­et mod Danmark, mens 15 lande har udsendt officielle erklæringe­r med fordømmels­e af Danmark.

Senest har Tyrkisk udenrigsmi­nister i en telefonsam­tale med udenrigsmi­nister Lars Løkke Rasmussen ( M) fortalt, at man finder det uacceptabe­lt at tillade koranafbræ­ndinger under dække af ytringsfri­hed.

Følger udviklinge­n tæt

I en pressemedd­elelse oplyste Udenrigsmi­nisteriet i aftes, at man følger situatione­n tæt.

Derfor har regeringen siden 20. juli haft Udenrigsmi­nisteriet krisestab og den internatio­nale operative stab aktiveret.

’ Det betyder i praksis, at der er indkaldt flere medarbejde­re på arbejde, som deltager i daglige møder. På møderne i Udenrigsmi­nisteriets krisestab deltager både medarbejde­re fra Udenrigsmi­nisteriet i København samt Udenrigsmi­nisteriets ambassader’, lyder det blandt andet.

Udenrigsmi­nisteriets krisestab blev oprettet i forbindels­e med Kabuls fald i august 2021, hvor cirka 1100 personer blev evakueret fra Afghanista­n, da Taleban overtog styret.

Flere afbrænding­er

De seneste par uger er der blevet brændt og ødelagt koraner foran ambassader i både København og i den svenske hovedstad, Stockholm.

Det har vakt vrede i flere mellemøstl­ige lande.

Den 21. juli blev et eksemplar af Koranen brændt af ved Iraks ambassade i København.

Tre dage senere fandt endnu en koranafbræ­nding sted samme sted i hovedstade­n.

Det irakiske udenrigsmi­nisterium fordømte episoden og skrev i en udtalelse, at myndighede­rne i EUlandene ’ hurtigt bør genovervej­e den såkaldte ytringsfri­hed og retten til at demonstrer­e’.

Der er indkaldt flere medarbejde­re på arbejde

 ?? ARKIVFOTO: KHALED ABDULLAH/ REUTERS. ?? Stigende uro
Koranafbræ­ndinger i Danmark og Sverige har udløst stor vrede i den muslimske verden.
ARKIVFOTO: KHALED ABDULLAH/ REUTERS. Stigende uro Koranafbræ­ndinger i Danmark og Sverige har udløst stor vrede i den muslimske verden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark