Ekstra Bladet

BILER PÅ VEJ HJEM

SMADRET AF HAGL: De første danske biler, der blev ødelagt af voldsomt vejr i Italien, er nu på vej til Danmark. I alt skal 500 køretøjer fragtes hjem

-

De første biler, som blev ødelagt i forbindels­e med mandagens voldsomme haglvejr i Norditalie­n, er på vej til Danmark.

Det oplyste SOS Internatio­nal, som også står for at hjælpe strandede turister hjem til Danmark, i en opdatering på sin hjemmeside.

Anette Bjørn Juncher, som er vagtcentra­lchef hos SOS Internatio­nal, kalder det et forsigtigt estimat, at godt 500 biler skal fragtes til Danmark.

– Vi har jo SOS Dansk Autohjælp nede for at hjælpe vores italienske partnere, og de har også haft succes med at kunne nødreparer­e en del biler, så folk faktisk kan køre hjem i deres egne biler, siger hun.

Hun fortæller, at det både er biler, campingvog­ne og autocamper­e, der skal til Danmark.

Busser til Danmark

Selskabet har i ugens løb fragtet danske turister hjem i busser. Der er også fundet andre transportm­uligheder til andre turister.

SOS Internatio­nals administre­rende direktør, Jan Sigurdur Christense­n, har tidligere oplyst, at mellem 1500 og 1800 danskere skulle hjælpes hjem fra Norditalie­n.

I forbindels­e med mandagens haglvejr fik mange biler store skader på grund af kæmpe hagl.

– Vi samler alle bilerne på nogle få pladser, så det er let at håndtere dem. Så har vi kontrakter med nogle leverandør­er, som kommer ned og henter bilerne og kører dem til Danmark, siger Anette Bjørn Juncher.

Begrænset kapacitet

SOS Internatio­nal understreg­er på sin hjemmeside, at der er begrænset kapacitet til at fragte bilerne til Danmark.

Det skyldes, at der også er mange andre ødelagte køretøjer, der skal ud af Italien.

Under normale omstændigh­eder vil SOS Internatio­nal hente bilerne, imens de er i kundernes varetægt, men det har været umuligt at gøre for alle oven på haglvejret ifølge vagtcentra­lchefen.

– Der har vi måttet lave nogle andre planer og få nøglerne udleveret af receptione­r på campingpla­dser og hoteller, siger Anette Bjørn Juncher.

SOS Internatio­nal er ejet af en række forsikring­sselskaber og står for at give rejseassis­tance.

Vi samler alle bilerne på nogle få pladser, så det er let at håndtere dem

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Omfattende skader
Ekstra Bladet har tidligere skrevet om Clint Horndrup, som er en af de mange danskere, hvis bil er blevet ødelagt af de enorme hagl i det nordlige Italien.
FOTO: PRIVAT Omfattende skader Ekstra Bladet har tidligere skrevet om Clint Horndrup, som er en af de mange danskere, hvis bil er blevet ødelagt af de enorme hagl i det nordlige Italien.
 ?? FOTO: YALCIN TAS ?? Det er lykkedes at reparere nogle af de mange danske biler, som blev maltrakter­et af store hagl. Op til 500 køretøjer er nu på vej til Danmark.
FOTO: YALCIN TAS Det er lykkedes at reparere nogle af de mange danske biler, som blev maltrakter­et af store hagl. Op til 500 køretøjer er nu på vej til Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark