Ekstra Bladet

Det tænder hende HELT af – og ham

I Ekstra Bladets nye podcast ’ Kvart i sex’ afslører sexologern­e Amanda Lagoni og Asgerbo, hvad der på et splitsekun­d får dem til at miste lysten til sex totalt

- SANNE ROSBØG

– En lort på maven.

– Eller i munden. – Aaaad! Folk må gøre, hvad de vil. Nogle synes jo, det er lækkert, men jeg synes, det er vildt ulækkert.

De to praktisere­nde sexologer Amanda Lagoni og Asgerbo er uden diskussion enige om, at sex, der involverer urin og afføring, er ulækkert. Men der er også andet, der får de to ellers frisindede mennesker til hver især at slukke for sexlysten på et nanosekund.

– Mit første turnoff er needyness. Når man er needy, har man brug for noget. For mig er det ansvarsfra­læggende og krævende. ’ Jeg har den her følelse, og du skal få den til at gå væk. Du skal bekræfte mig, du skal se mig.’ Det er simpelthen så ufrækt, siger Amanda Lagoni.

Asgerbo stemmer hurtigt i og erklærer sig enig, men vil alligevel gerne have udpenslet holdningen.

– Er det også needy, hvis nogen siger, jeg har lyst til sex med dig?

– Nej, slet ikke – for så kan jeg jo sige ja eller nej. Man kan jo bare sige: Jeg er sygt liderlig, og jeg kan mærke, at jeg har brug for bekræftels­e. På den måde kommuniker­er man voksent og tager ansvar for sine egne følelser, forklarer hun.

– Det handler ikke om, at man ikke må have et behov. Det handler om, at du forklarer, hvordan du har det i stedet for at sige, hvad den anden skal gøre for dig.

Duft, lugt eller stank

For Asgerbo er der ingen tvivl i sindet om, hvad der kan slukke for hans kontakt.

– Hvis man lugter grimt, mister jeg simpelthen lysten. Det kan være alle mulige steder ud af kroppen, man lugter. F. eks. kan man lugte grimt ud af numsehulle­t, siger han.

Amanda Lagoni erklærer sig enig.

– Ja, det kan lugte, og det er turnoff, når noget lugter grimt. Jeg bliver også meget bevidst om mine egne lugte og min egen dårlige ånde.

– Lugte, der er dårlige, kan tænde mig af. Så har

Aaaad! Folk må gøre, hvad de vil. Nogle synes jo, det er lækkert, men jeg synes, det er vildt ulækkert

Lugte, der er dårlige, kan tænde mig af. Så har jeg simpelthen ikke lyst til sex

jeg simpelthen ikke lyst til sex. Det er grunden til, at jeg ikke bryder mig om morgensex. Den der lugt af morgen, som nogle synes er så lækker. Jeg synes, det lugter af sur hud og dårlig ånde, og det kan jeg ikke, afslører hun.

 ?? MODELFOTO/ FOTO: SHUTTERSTO­CK/ LES KANER ?? Frækt og ufrækt
Morgensex ligger ikke højt på ønskesedle­n hos sexolog Amanda Lagoni ( lille foto).
MODELFOTO/ FOTO: SHUTTERSTO­CK/ LES KANER Frækt og ufrækt Morgensex ligger ikke højt på ønskesedle­n hos sexolog Amanda Lagoni ( lille foto).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark