Ekstra Bladet

EN ALSIDIG RØDTOP

- redaktione­n@eb.dk ALLAN LYKKE

Siden debutalbum­met ’ Lille filantrop’ i 2008 har 41- årige Annika Aakjær vist sig som en alsidig kunstner, der både har gjort sig musikalsk og på teatret og i film. Hun har vundet priser, og hun har fortalt om at ’skide i bukserne, til jeg var 12’ og i øvrigt være bange for den ’ meget, meget brune farve’, der sivede ud af hende ved den første menstruati­on.

1 Hemmelig kæreste

❘ TV 2 Play- programmet ’ Klubben’ afslørede Annika Aakjær i 2021, at hun havde fået en 12 år yngre kæreste, som hun dog ikke ville afsløre navnet på.

Den store aldersfors­kel gjorde, at hun ikke regnede med, at forholdet ville udvikle sig seriøst. Men en dag, skriver B.T., tog han hendes hånd, da de gik på gaden, og han holdt fast, efter at de havde krydset Amagerbrog­ade.

Kæresten har siden vist sig at være komikeren Victor Lander Bilenberg, og de købte tidligere på året en 133 kvm stor andelslejl­ighed på Amager.

2Sang ’ fantastisk’

Rødtoppen fandt ud af, at hun kunne synge, da hun tog på efterskole og dér havde en lærer, der spillede Beatles på klaver. Annika sang med. Lærerinden stoppede op: ’Annika, du synger ret fantastisk.’

– Det var ret vildt, siger hun til bladet Højskolern­e.

Siden forfulgte Aakjær sangskrive­rdrømmen, først på højskole, siden på Rytmisk Musikkonse­rvatorium, hvor hun dimittered­e i 2012.

3Spillede Daimi

Annika Aakjær har ud over på plade og koncerter også sideløbend­e haft indtægter som skuespille­r, bl. a. i Beatles- forestilli­ngen ’Come Together’ på Østre Gasværk i 2009.

Det store lærred lagde hun beslag på i filmen ’ Dirch’ i 2011, hvor hun spillede Daimi.

– Jeg var meget tæt på at melde afbud til castingen, fordi jeg blev så nervøs over, at det var selveste Daimi, jeg skulle spille. Hun er jo helt vidunderli­g, men det gik godt, og jeg er meget beæret over, at de valgte mig til rollen, har hun sagt ifølge alt.dk.

4 Stående bifald

Ved ’ Zulu Comedy Galla’ i 2019 blev Annika Aakjær genstand for det første stående bifald til en optrædende ved showet nogensinde. Salen kunne lide hendes bramfrie måde at omtale menstruati­on på.

– Hej. Jeg hedder Annika, og jeg sked i bukserne, indtil jeg var 12. Så da jeg fik menstruati­on første gang, blev jeg meget, meget bange. For på første menstruati­onsdag er det meget, meget brunt, det, der kommer ud, sagde hun og slog over i sangen ’ Natbind om dagen’ på Sneakers- melodien ’ Woodoo’.

5Svagelig som barn

Annika Aakjær var plaget af megen sygdom. Der skulle ikke meget til, før hun fik astma- anfald. Derfor sad hun meget indenfor og læste bøger og så fjernsyn, fortæller hun i DR- dokumentar­en ’Annika Aakjær – med humor og håb’.

– Fordi jeg havde været syg, var jeg ret lille og svagelig. Jeg var vant til at sidde stille og være forsigtig – og ikke rigtig vant til at begå mig.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark