Ekstra Bladet

RIGTIGE VENNER

- ALLAN LYKKE

Vennerne forsvandt, efterhånde­n som det økonomiske rod med bedrageri, dokumentfa­lsk og ubetalte regninger havnede på forsiderne med den tidligere magtfulde konservati­ve spindoktor Erik Skov Pedersen, gift med den tidligere minister Henriette Kjær. Men Henrik Qvortrup hang ved. ’Jeg kunne godt lide ham, og det kan jeg stadig’

Henrik Qvortrup, politisk kommentato­r på Ekstra Bladet, der var ikke mange, der havde flere forsider af Ekstra Bladet i 2011 end parret Erik Skov Pedersen og Henriette Kjær. En af dem fortæller, at du er ’ hans sidste ven’?

– Jeg er stadig stolt af den forside. Men det er vigtigt for mig at sige, at jeg ikke med det, jeg sagde dengang, forholdt mig til det, som □rik var blevet beskyldt for. Men jeg synes, at det, man skal i omgangen med andre mennesker, er at hænge på, også i svære tider.

– Der er ikke meget, der er mere uappetitli­gt end folk, der smutter, når tingene begynder at blive vanskelige. Derfor havde jeg intet problem med at sige, at hvad han end havde lavet, som jeg ingen lod eller del havde i, så kunne jeg godt lide ham, og det kan jeg stadig.

– Hvor kendte I hinanden fra?

– Fra Christians­borg- miljøet. Helt tilbage fra jeg var en ung journalist. Man skal ikke glemme, at Erik Skov var en magtfuld spindoktor, der sammen med Hans Engell og Peter Sterup udgjorde magttrojka­en i det konservati­ve parti.

– Da det så viste sig, at han havde begået tvivlsomme økonomiske dispositio­ner, ikke betalte sine regninger, men måske især, fordi han var gift og levede over evne med en minister, fik den selvfølgel­ig, hvad den kunne trække i medierne. Der var den ene møgsag efter den anden. Det har jeg ingen holdning til. Jeg kan bare godt lide ham.

– Han havnede i fængsel?

– Jo jo, der sker det, at man havner i en situation, som ikke er for god, men så synes jeg også, med et Jodle Birge- citat, at med rigtige venner, så finder man ud af, hvem man kan regne med.

– Hvornår har du sidst haft kontakt med ham?

– For fire år siden eller deromkring. Kontakten er bare ebbet ud.

 ?? ?? Ekstra Bladets forside 23. februar 2011.
Ekstra Bladets forside 23. februar 2011.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark