Ekstra Bladet

YDMYGER STJERNE

Verdensran­glistens nummer fire fik læsterlige klø på hjemmebane i Tokyo af en frygtindgy­dende dansk superstjer­ne

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE

Viktor Axelsen er klar til finalen i Japan Open.

I går formiddag dansk tid gjorde han det effektivt af med hjemmebane­håbet, den 22- årige Kodai Naraoka.

21- 11, 21- 11 lød de brutale cifre i en meget ensidig affære, hvor hjemmebane publikumme­t meget hurtigt gik fra entusiasti­sk og fortrøstni­ngsfuldt til opgivelse og apati.

Modsat fredagens vilde kvartfinal­e mod H. S. Prannoy var Axelsen fuldstændi­gt i kontrol – stort set fra første bold.

De fulgtes fint til 4- 4 med nogle lækre dueller, hvor det hurtigt stod klart, at Naraoka modsat Prannoy skulle sætte sin lid til benarbejde­t fremfor hårdheden i slagene.

Viktor Axelsen virkede ligeglad.

Han mosede på. Med stejle smashs, med lange dueller, hvor tålmodighe­den var i højsædet, og med maskerede slag.

Hjalp rengørings­damen

Meget virkede på en dag, hvor modstander­en aldrig formåede at overbevise ret mange om, at han ligger nummer fire på verdensran­glisten, og at han med stor sandsynlig­hed kan blive klodens bedste en dag.

Den danske overmagt var... en overmagt.

Det affødte selvfølgel­ig også en del dansk overskud, og det kom til udtryk, da han efter sideskifte­t i 2. sæt fik en official til at tørre sved op med en mobbe, for selv at tage mobben og tørre det ordentligt op, hvilket fik folk i hallen til at grine og klappe af danskeren.

I 2. sæt fulgte Naraoka med til 4- 4, men så stoppede festen effektivt. Viktor Axelsen tordnede videre til 10- 4 og 14- 5, inden han igen blev dømt for servefejl. Det skete mod Prannoy fredag, hvor Axelsen var rasende.

Lørdag trak han på smilebånde­t og gik i ironisk selvforsva­r ned i knæ for at demonstrer­e, hvor langt ned en 195 centimeter lang starut som ham skal, før det kan blive godtaget.

Så grinede japanerne igen.

Men det var så også det. Sejren kom i hus kort efter, da Naraoka ikke formåede at samle et smash op.

I finalen søndag venter indonesisk­e Jonathan Christie, der i sin semifinale besejrede Lakshya Sen fra Indien i tre sæt.

 ?? FOTO: RICHARD A. BROOKS/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Viktor Axelsen er oppe på 16 sejre i træk. Han har ikke tabt en kamp siden Sudirman Cup, hvor han skadet måtte trække sig fra kampen mod Lee Zii Jia fra Malaysia.
FOTO: RICHARD A. BROOKS/AFP/ RITZAU SCANPIX Viktor Axelsen er oppe på 16 sejre i træk. Han har ikke tabt en kamp siden Sudirman Cup, hvor han skadet måtte trække sig fra kampen mod Lee Zii Jia fra Malaysia.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark