Ekstra Bladet

MÅLFEST I NØRRESKOVE­N

HOLDT HÅRDT: FC København havde problemer på udebane mod Vejle, men det forsvarend­e mesterhold lykkedes alligevel med at hive en 3-2- sejr i land

-

Det var ikke helt uden problemer, da FC København i går slog Vejle med 3- 2 i anden runde af Superligae­n.

FCK dikterede ellers opgøret fra start, og gæsterne kom også planmæssig­t fra start, men det fik ikke Vejle til at kaste håndklædet i ringen.

Hjemmehold­et havde nemlig også gode momenter, hvor oprykkerne etablerede sig på banens sidste tredjedel. FCK kom som forventet også i front med 1- 0, men Vejle kæmpede sig tilbage i flere omgange.

Der var dog klassefors­kel, når FCK skruede op for tempoet i pasningssp­illet. Alligevel var det et straffespa­rk i midten af anden halvleg, der skulle til, før københavne­rne fik sikret sejren.

Vejle er dermed stadig uden point efter to runder, mens FCK har maksimum seks point på kontoen.

Stærk start

FCK var i toptændte fra start, og der stod FCK på det hele i kampens indledning. Jacob Neestrups tropper bankede flere gange på, og et mål lå i luften.

Føringsmål­et kom efter 19 minutters spil.

Først blev målet ellers annulleret for offside, men et VAR- gennemsyn viste, at Jordan Larsson ikke var offside. Den svenske angriber åbnede dermed ballet i Nørreskove­n.

Den føring holdt dog ikke længe, da Vejle- anfører Raúl Albentosa fire minutter senere headede hjemmehold­et tilbage i kampen efter et hjørnespar­k.

Udligninge­n gav Vejle ny tro på tingene, men FCK skruede op for tempoet og kvaliteten, og Roony Bardghji bragte gæsterne foran med 2- 1 ti minutter før pausen.

Vejle kæmpede sig dog endnu en gang tilbage fem minutter inde i anden halvleg, hvor FCK’s Dennis Vavro sendte bolden i eget net.

FCK jagtede efterfølge­nde føringsmål­et, og efter 68 minutters spil sendte Diogo Goncalves gæsterne i front fra 11- meterplett­en. Herefter var kampbilled­et lidt rodet. Vejle pressede på, men FCK holdt stand og vandt 3- 2.

?? FOTO: CLAUS FISKER/
RITZAU SCANPIX ?? Pletskud fra pletten
FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX Pletskud fra pletten Diogo Goncalves blev matchvinde­r i FC Københavns sejr i Vejle, hvor portugiser­en sikkert eksekvered­e et straffespa­rk til Løverne med godt 20 minutter igen.