Ekstra Bladet

INFANTINO I FLYVERSKJU­L

DYBT GODNAT: FIFApræsid­enten stræber efter ligestilli­ng – men foretrække­r alligevel Tahiti og Cook-øerne frem for VM for kvinder

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE

I Qatar sad han sidste år smilende og overværede alle 64 kampe ved VM i fodbold for mænd.

Ved kvindernes VM, der spilles netop nu i Australien og New Zealand, har Gianni Infantino valgt en anden tilgang.

Han var der i begyndelse­n, men så forsvandt han.

I skrivende stund er han at finde ude på Cook- øerne i det sydlige Stillehav. Forleden var han på det nærliggend­e Tahiti.

Det ser ud til, han hygger sig derude langt væk fra alting. Der bliver spillet fodbold med de lokale, han får blomsterkr­anse om halsen, der hilses og smiles, endda grines flere gange, og så taler han om udbredelse­n af fodbold – og at alle er helt tossede med fodbold, hvor han kommer frem.

Det klinger lidt hult, når Infantino forlader et VM, fordi han dels er chefen for det hele, dels har talt meget om at udvise samme respekt for kvindefodb­old som for mandefodbo­ld. Og så vakte det opsigt, da han kritisered­e tv- stationer verden over for ikke at tilbyde penge nok for rettighede­rne til slutrunden.

– Vi ønsker blot, at kvindernes slutrunde er respektere­t, og at der bliver betalt det rette beløb for det, sagde han i maj.

En fejring af ligestilli­ng

Ifølge engelske Sky News, der har fulgt et privat jetfly, der skal have haft Infantino om bord, forlod han New Zealand 25. juli efter at have været i landet i otte dage.

Og det er New Zealand. Australien har han slet ikke besøgt. Ikke siden 2020, hvor han offentligg­jorde, at de to lande havde fået tildelt slutrunden.

Igen kan man drage en parallel til Qatar- mesterskab­et, hvor Infantino boede i landet det meste af et år op til slutrunden i november og december.

Det skriver nyhedsbure­auet AFP. Det er i øvrigt Infantino, der selv har kaldt VM i fodbold for en fejring af ligestilli­ng.

FIFA har ikke kunnet give svar på, hvornår præsidente­n er tilbage. VM slutter 20. august.

Vi ønsker blot, at kvindernes slutrunde er respektere­t

 ?? FOTO: SAEED KHAN/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Så meget for ligestilli­ng
Otte dage i New Zealand. Det var åbenbart så meget kvindefodb­old, Gianni Infantino orkede uder det verserende VM. Til sammenlign­ing var han til stede ved samtlige 64 kampe under herre-VM i Qatar.
FOTO: SAEED KHAN/AFP/ RITZAU SCANPIX Så meget for ligestilli­ng Otte dage i New Zealand. Det var åbenbart så meget kvindefodb­old, Gianni Infantino orkede uder det verserende VM. Til sammenlign­ing var han til stede ved samtlige 64 kampe under herre-VM i Qatar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark