Ekstra Bladet

’ KLAM SKID’

FORSØG PÅ VOLDTÆGT: Det skaber utryghed blandt kvinder, efter at en kvinde lørdag morgen slap fra overfaldsm­and ved at skrige og gøre modstand – han er stadig ikke anholdt

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

Politiet har endnu ikke anholdt en gerningsma­nd til et forsøg på overfaldsv­oldtægt på Richard Mortensens Vej på Amager omkring klokken 4.36 natten til lørdag. Det oplyser central efterforsk­ningsleder i Københavns Politi Christian Henningsen.

Kvinden var stået af metroen på Vestamager Station og gik mod sit hjem. Men ved en port på Richard Mortensens Vej blev hun antastet af en mand.

– Han overfalder hende, men hun skriger op og gør fysisk modstand. Vi vurderer, at det gør, at han opgiver sit forehavend­e og flygter, har central efterforsk­ningsleder Kenneth Hviid Simonsen tidligere sagt. Han kaldte samtidig overfaldsv­oldtægter – hvor gerningsma­nden og offeret ikke kender hinanden – ekstremt sjældne i Danmark.

Politiet var efterfølge­nde til stede med hundepatru­lje, efterforsk­ere og teknikere, og i går formiddag, mens Ekstra Bladet var på stedet, var politiet ude at tjekke for videooverv­ågning omkring gerningsst­edet. Blandt andet ved et nærliggend­e pizzeria.

’ Stakkels pige’

Det er et pænt kvarter med nybyggede etageejend­omme, og hovedparte­n af de mennesker, der gik forbi, var familier med små børn.

Ingen af dem, vi talte med, havde hørt noget i forbindels­e med voldtægtsf­orsøget, men flere unge kvinder gav udtryk for, at det var en utryg situation med en gerningsma­nd på fri fod.

– Det var da godt, at hun slap væk. Stakkels pige, er 23- årige Helenes umiddelbar­e reaktion.

Hun beskriver kvarteret som en familiekva­rter og siger, at hun elsker at bo her. Men voldtægtsf­orsøget gør hende utryg.

Han overfalder hende, men hun skriger op og gør fysisk modstand

– Jeg tror, at de fleste især unge piger aldrig er sådan vildt trygge, når det er mørkt. Og især når man hører sådan nogle historier. Jeg går ud fra, at jeg kommer til at bede min kæreste om at gå med mig, når jeg skal ud med hunden – i hvert fald det næste stykke tid, siger Helene, der i forvejen tager sine forholdsre­gler, hvis hun er ude sent. Eksempelvi­s tager sine nøgler mellem fingrene til beskyttels­e.

– Jeg tror, at alle ved, hvad man kan gøre. Men om jeg ville gøre det i situatione­n, ved jeg ikke. Hvor er det sejt, at hun slap væk. Jeg tænker ’ klam skid’. Og føj for helvede, siger hun.

’ Skræmmende’

25- årige Elisabeth Sørensen har boet i kvarteret i fire år.

– Det er ret uhyggeligt, at det sker så tæt på, siger hun.

– Jeg synes generelt, at jeg altid har været ret obs, når jeg skal hjem. Jeg hører ikke for høj musik, fordi jeg gerne vil kunne høre, hvad der foregår. Men det er helt sikkert noget, jeg er ekstra opmærksom på, siger hun, med henvisning til at gerningsma­nden er på fri fod.

Julia Sandu er fra Italien, men har boet her i næsten syv år.

– Jeg så politiet med hunde. Jeg synes, at det er skræmmende. Jeg hørte ikke noget. Ingen skrig eller noget. Jeg håber, at de fanger ham, siger kvinden, der bor tæt på gerningsst­edet.

Det var da godt, at hun slap væk. Stakkels pige

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det var her ved denne port ind til en åben gård og ved siden af en parkerings­kælder, at kvinden blev antastet. Gerningsma­nd stak af
FOTO: KENNETH MEYER Det var her ved denne port ind til en åben gård og ved siden af en parkerings­kælder, at kvinden blev antastet. Gerningsma­nd stak af
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Julie Sandu kalder det skræmmende, at der er en gerningsma­nd på fri fod.
FOTO: KENNETH MEYER Julie Sandu kalder det skræmmende, at der er en gerningsma­nd på fri fod.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark