Ekstra Bladet

Vilde fester, stenrige venner, millioner på kontoen, middage på gigantiske yachts og dyre dråber. Frederik Fetterlein har prøvet det hele – også coke – men så kom en personlig nedtur. Nu ser han tilbage på en livsstil, han ikke helt kunne styre

’JEG BRÆNDTE PENGE AF PÅ LORT’

- KASPER D. KOPPING

Højt at flyve, dybt at falde.

Da tenniskarr­ieren peakede, og især da den lakkede mod enden i 2003, begyndte Frederik Fetterlein at få smag for at bruge løs af de millioner, han trods alt nåede at tjene som aktiv.

Der var fest, farver og fart på, men også en efterfølge­nde personlig nedtur – ikke mindst økonomisk.

For hvad skulle han dog nu – uden sin tennis og uden alle sine mange penge?

I dag som 53- årig ser en mere moden Fetterlein det hele i et langt klarere og mere eftertænks­omt lys, og dermed kan han også endegyldig­t gøre op med en vild fortid.

– Efter mit tennisstop vidste jeg ikke, hvad jeg skulle lave. Det er jo farligt. Kedsomhed er dyrt. Jeg sad i Monaco. Min daværende kone, Tereza, var ude at rejse på modeljob – og jeg skulle intet. Så ringede drengene fra London: ’ Kommer du ikke over?’ ’ Jo, jo, selvfølgel­ig’. Da festede jeg meget. Den periode var svær, fortæller Fetterlein. og fortsætter:

– Jeg synes, det gik for stærkt dengang. Kunne jeg gøre det om, så ville jeg nok gøre det. Hvis det ikke gik så hurtigt, så havde jeg måske ikke brændt penge af på lort! Der er mange oplevelser, jeg ikke ville være foruden, og jeg har lært meget af det, men det har også givet nogle slag. At man har stået med en masse penge, og så har man fucket dem op.

11 millioner på bankbogen

Frederik Fetterlein fortæller, at han i sin tid også levede godt af at have en velhavende kone, som han havde fælles økonomi med.

– Jeg har jo aldrig haft en kæmpe volumen selv. Det højeste beløb, jeg har haft stående på min bankkonto, er 11 millioner danske kroner. Jeg vil tro, at jeg mod slutningen af min karriere tjente omkring 200.000 kroner om måneden samlet set.

– Var der et forventnin­gspres i ’ vennekreds­en’, i forhold til at du skulle bruge mange penge?

– Ja. Man ryger nemt ind i den boble, når man er der. Musikken pumper, kortene bliver spillet, og der er fyrværkeri på klubben. Man skal præstere. Selvfølgel­ig er der et pres i, at alle køber borde og flasker, og at du også er nødt til at spille med på legen, så du ikke bare sidder ovre i et hjørne og spiller smart. Det var lidt forventet. Du kan jo ikke komme i din Porsche og så sige, ’ jeg skal have en Fanta’. Glem det! Man bliver jo nærmest smidt ud.

– Jeg var engang med min lillebror i Dolce & Gabbana i Milano. De lukkede butikken af kun for os, og vi sad der og drak vin, og jeg blev halvstiv. Da brugte jeg næsten 250.000 kroner på shopping. Det var helt galt. Så gik vi med fire tjenere bag os til Hotel Four Seasons, og da vi kom hjem, passede halvdelen af tøjet ikke. Sådan nogle fejl er jo idiotiske.

Efter mit tennisstop vidste jeg ikke, hvad jeg skulle lave. Det er jo farligt

Du kan jo ikke komme i din Porsche og så sige, ’ jeg skal have en Fanta’. Glem det!

Til sidst blev Fetterlein offer for sin egen flyvske livsførels­e.

Tabte 7 millioner kroner

– Jeg boede i Monaco i ni år. Det kørte. Man kiggede på bankbogen, og der stod stadig okay med penge, men pludselig kom der en dille, hvor man skulle investere sine penge, og jeg tabte kæmpe beløb – 6 til 7 millioner kroner. Det var lidt dødsstødet for mig. Det havde jeg ikke råd til at tabe. Den gjorde ondt. I dag er noget af det eftergivet, men andet af det betaler jeg stadig af på hver måned.

– Omvendt – jeg havde en ven, som altid var fornuftig og aldrig begik en fejl. Han solgte sit firma for 2 milliarder kroner, men så fik han kræft og døde. Han kunne jo lige så godt have hygget sig, ikke?

 ?? ??
 ?? FOTO: BIRGER
VOGELIUS/RITZAU SCANPIX ?? Kenneth Carlsen og Frederik Fetterlein i Monaco.
FOTO: BIRGER VOGELIUS/RITZAU SCANPIX Kenneth Carlsen og Frederik Fetterlein i Monaco.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark