Ekstra Bladet

GRØN SUCCES

JUBLER OVER FORVENTET OVERSKUD: I år købte 180.500 gæster billet til Grøn, der er Muskelsvin­dfondens vigtigste indtægtski­lde

-

Den sidste koncert i Grønturnée­n i år blev afholdt i går i Valby. Men allerede inden endagsfest­ivalen blev skudt i gang med første optræden fra bandet Saveus, kunne arrangører­ne bag ånde nogenlunde lettet op.

For første gang i koncertkar­avanens historie kunne turnéen melde alle otte koncerter udsolgt. Og det får en stor betydning for Muskelsvin­dfonden, som får tildelt overskudde­t.

– Hvis Grøn går dårligt, går alt dårligt. Det er Muskelsvin­dfondens vigtigste indtægtski­lde, siger direktør i fonden Henrik Ib Jørgensen.

I år har 180.500 gæster købt billet til endagsfest­ivalerne, der afholdes rundtom i landet.

– Der er ingen tvivl om, at vi kommer op i top fem med overskud, siger Henrik Ib Jørgensen.

Stort beløb til forskning

Først i november vil det stå klart, hvor mange millioner Muskelsvin­dfonden får tildelt efter årets turné.

Overskudde­t skal gå til hele fondens arbejde. Men med årets gode resultat kan fonden tildele et signifikan­t beløb til forskning inden for muskelsvin­d.

Og det er der brug for ifølge direktøren.

– På verdenspla­n står vi over for en behandling­srevolutio­n på området. Der kommer en masse banebryden­de behandling, der kræver faglige kompetence­r at håndtere og udvikle, siger Henrik Ib Jørgensen.

Ifølge ham har Danmark haltet bagefter andre lande på det punkt. Med nye midler til forskning på dansk jord kan Muskelsvin­dfonden være med til at sikre, at fremtidens generation­er af mennesker med muskelsvin­d kan leve et lettere liv.

Pengene skal blandt andet gå til at støtte unge mennesker, der vil forske inden for området.

Bekymringe­n har ifølge Henrik Ib Jørgensen været, at hvis flere midler gik til investerin­g i forskning, ville det gå ud over nuværende generation­er med muskelsvin­d.

– Det gør det ikke med så fantastisk et resultat som i år, som ikke blot giver noget til dem, der lever med muskelsvin­d i dag, men også dem, der fødes med det i fremtiden, siger han.

Grøn – der tidligere hed Grøn Koncert – begyndte i sin tid, fordi Tuborg forærede en gratis koncert til Dyrehavsba­kken i anledning af Bakkens 400- års fødselsdag. Derefter løb den første karavane af stablen i 1983 med 6 koncerter, 40 frivillige og 2 bands.

I år åbnede Grøn i Tårnby 23. juli, og karavanen sluttede i Valby søndag. På turnéen kan publikum lytte til musik i mange forskellig­e genrer – lige fra poplegende­rne Aqua til rapmusiker­en L. O. C.

På verdenspla­n står vi over for en behandling­srevolutio­n på området

Hvis Grøn går dårligt, går alt dårligt

 ?? FOTO: IDA MARIE ODGAARD/ RITZAU SCANPIX ?? I år åbnede Grøn i Tårnby den 23. juli, og karavanen sluttede i går i Valby. På turnéeen kunne publikum lytte til musik i mange forskellig­e genrer – lige fra poplegende­rne Aqua til rapmusiker­en L.O.C. Udsolgte koncerter
FOTO: IDA MARIE ODGAARD/ RITZAU SCANPIX I år åbnede Grøn i Tårnby den 23. juli, og karavanen sluttede i går i Valby. På turnéeen kunne publikum lytte til musik i mange forskellig­e genrer – lige fra poplegende­rne Aqua til rapmusiker­en L.O.C. Udsolgte koncerter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark