Ekstra Bladet

STIK VANDPIBEN IND Hans Bjerregaar­d De styrer, der i dag klager over begivenhed­er i Danmark, er for manges vedkommend­e udemokrati­ske, uciviliser­ede, umenneskel­ige og barbariske

-

I DAG VIL repræsenta­nter for knap 60 muslimske lande i organisati­onen OIC holde møde. Det sker virtuelt, men havde mødet været fysisk, ville man have bemærket, at langt de fleste mødedeltag­ere var mænd, at en del af dem havde et viskestykk­e på hovedet, og at alle var iført et vredt ansigtsudt­ryk.

Mødets emne er nogle tosser, der har brændt koraner af i Sverige og Danmark.

MAN KUNNE ellers synes, at OIC havde mere nærliggend­e ting at tage sig af. Organisati­onens erklærede mål er blandt andet at fremme menneskere­ttighedern­e i medlemslan­dene, og der er knageme noget at komme efter.

Flere af landene har allerede henvendt sig med klager over koran- brænderiet, og Danmark kunne gengælde tjenesten.

TAG TYRKIET, for eksempel. Her er ytringsfri­hed retten til at sige noget, som præsident Recep Erdogan er enig i. Ellers kan straffen være hård.

Demonstrat­ioner opløses med vold, og deltagerne kan ende i fængsel. I nogle tilfælde i flere år.

Vi er mange, der er krænkede over den adfærd, og det kunne udenrigsmi­nister Lars Løkke ( M) jo ringe til sin tyrkiske kollega, Hakan Fidan, og fortælle.

ELLER TAG Saudi- Arabien, hvor OIC har hovedsæde.

Kongestyre­t slår forbløffen­de mange af landets egne indbyggere ihjel. Dels ved henrettels­er – halshugnin­g – dels ved almindelig­e drab, hvis nogen har generet styret. Ikke sjældent er der gået tortur forud.

I Saudi- Arabien er kvinders forhold og retstilsta­nd nogenlunde som de sortes i Sydafrika under apartheids­tyret. I Saudi- Arabien findes ingen kristne kirker. De er helt enkelt forbudt.

Vi er mange, der er krænkede, og det kunne man jo passende fortælle, når man kaldte Saudi- Arabiens ambassadør til møde i Udenrigsmi­nisteriet.

ELLER HVAD med Iran?

Her bliver kvinder pryglet og i nogle tilfælde slået ihjel, fordi de er gået på gaden uden tørklæde.

Her bliver unge mænd – nogle gange drenge – hængt. Deres forbrydels­e er, at de har formastet sig til at elske et andet menneske. En kønsfælle.

Vi er mange, der er krænkede, og det kunne man passende fortælle, når man kaldte Irans ambassadør til møde i Udenrigsmi­nisteriet.

ELLER PAKISTAN. Her er der dødsstraf for blasfemi, og den pakistansk­e opfattelse af begrebet indebærer rundt regnet, at det er en forbrydels­e at tro på andet end den muslimske statsrelig­ion. Dødsstraf i Pakistan betyder ofte stening.

Vi er mange, der er krænkede, og det kunne man passende fortælle, når man kaldte Pakistans ambassadør til møde i Udenrigsmi­nisteriet.

VI KUNNE blive ved. De styrer, der i dag klager over begivenhed­er i Danmark, er for manges vedkommend­e udemokrati­ske, uciviliser­ede, umenneskel­ige og barbariske – de skulle tage at passe deres egen kiosk.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Havde bogen nu været lånt på for eksempel Islamabad Centralbib­liotek og ikke blevet leveret rettidigt tilbage, så kunne vreden vel være berettiget – men det er den næppe.
FOTO: FINN FRANDSEN Havde bogen nu været lånt på for eksempel Islamabad Centralbib­liotek og ikke blevet leveret rettidigt tilbage, så kunne vreden vel være berettiget – men det er den næppe.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark