Ekstra Bladet

UNØDV□ND❘G BRØL□R: ’Ja, en kørefejl’

-

FRANCORCHA­MPS ( Ekstra Bladet): Frederik Vestis ( Prema) mesterskab­sdrømme led et knæk, da den Mercedes- støttede dansker unødvendig­t smed føringen i Formel 2- mesterskab­et til sin værste rival, Théo Pouchaire ( ART).

Franskmand­en blev toer og fører nu for første gang siden foråret, mens den 21årige dansker slet ikke nåede frem til sin startplace­ring som toer.

Hvis han indvendigt var knust, skjulte han det godt. Mest af alt var han frustreret over brøleren.

Jeg tror, at alle kørere ville slippe bremsen, når hjulene låser

– Vi kom ud på helt nye dæk, og banen var stadig våd. Fokus var bare på at køre og bremse. Jeg låser højre forhjul, og da jeg slipper bremsen, har jeg stadig en lille smule gas på. Med 660 hestekræft­er snurrer bilen bare rundt. Så ja, en kørefejl var det, siger han til Ekstra Bladet.

– Jeg tror, at alle kørere ville slippe bremsen, når hjulene låser. Så det var bare ærgerligt, at der ikke var greb til baghjulene.

Stadig gode chancer

Med tre afdelinger tilbage er det langtfra gameover. Prema og Vesti- klanen var glade over at se Alpine- junioren Jack Doohan ( Virtuosi) vinde, så Pouchaire kun er 12 point foran.

39 point er maksimumsc­ore i hver afdeling; ergo er intet afgjort.

– Vi har stadig gode chancer i mesterskab­et, så jeg er stadig meget optimistis­k. Men det er selvfølgel­ig en frustreren­de følelse at vide, at man har givet point til sin konkurrent, som var helt udnødvendi­gt.

– Jeg mister mange point på en dækopvarmn­ing, som får store konsekvens­er, men ingen betydning har for racet. Så det er meget frustreren­de.

Bahrain var værre

Frederik Vesti har tidligere rejst sig fra en nedtur en gang i den her sæson. Sæsonpremi­eren var skrækkelig både med en straf og ingen point.

– Bahrain var meget mere frustreren­de. Det her er en fejl, som er så lille, men med så store konsekvens­er. Min fineste opgave nu er at glemme det så hurtigt som muligt. Jeg kan ikke lære noget af det her. Det var en kørefejl, som kommer til at ske en af tusind gange.

– Jeg skal bare videre så hurtigt som muligt, holde noget ferie og finde tilbage til der, hvor jeg ved, at jeg er allerbedst. Og så komme tilbage i Zandvoort, siger Vesti.

Både han og Premateame­t har en god fornemmels­e før afdelinger­ne i Holland og Italien, der køres efter sommerpaus­en.

I Belgien bekræftede Vesti også, hvad Ekstra Bladet skrev for tre uger siden: At han kører første træning for Mercedes til Mexicos Grand Prix.

 ?? FOTO: JOE PORTLOCK/GETTY IMAGES ?? Frederik Vesti skulle have startet hovedløbet som toer, men kørte galt på vej til gridden på den fugtige bane.
FOTO: JOE PORTLOCK/GETTY IMAGES Frederik Vesti skulle have startet hovedløbet som toer, men kørte galt på vej til gridden på den fugtige bane.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark