Ekstra Bladet

’OPLEVES SOM EN DØDSDOM’

Jakob Ellemann-Jensen lister i dag tilbage i Forsvarsmi­nisteriet, hvor en lang række store opgaver og udfordring­er venter på ham

- CECILIE GULDBERG JONAS SAHL ANDERS ZACHO

Når Venstres formand i dag vender tilbage til arbejdet efter sin stress- sygemeldin­g, så bliver det uden den brede presses deltagelse.

Ekstra Bladet er i hvert fald ikke inviteret med til festen. Om han ligefrem sniger sig ind ad bagdøren i Forsvarsmi­nisteriet, vil tiden vise.

Spørgsmåle­ne er ellers mange, efter at Jakob Ellemann- Jensen har været sygemeldt i et halvt år, men Forsvarsmi­nisteriet afviser, at der kommer til at være et af de ellers så populære doorsteps med ministeren i den særlige anledning.

Ekstra Bladet har rettet henvendels­e for at få et interview med Jakob Ellemann- Jensen, men det har ikke været muligt.

Spindoktor­er uden spin

I stedet henvises der gang på gang til Ellemanns spindoktor, men han har været notorisk radiotavs efter flere henvendels­er både i går og i sidste uge. Spindoktor­en vil ikke spinne.

Samme dag som Ellemann vender tilbage, tiltræder yderligere to spindoktor­er, men heller ikke de har hidtil villet sige noget.

Det eneste pip, der har været om formandens tilbagekom­st, var i en pressemedd­elelse fra Statsminis­teriet. Her fremgik det, at alt forløber efter planen.

Lose har forladt regeringen

’ Vicestatsm­inister og forsvarsmi­nister Jakob Ellemann- Jensen overtager således igen ledelsen af de under Forsvarsmi­nisteriet hørende forretning­er, og Troels Lund Poulsen overtager igen ledelsen af de under Økonomimin­isteriet hørende forretning­er,’ lød det fra Statsminis­teriet i en pressemedd­elelse.

I går forlod den vikarieren­de økonomimin­ister, Stephanie Lose, således regeringen.

Det forlyder på de christians­borgske vandrør, at Ellemann vil stille op til interview hos de veldresser­ede tv- stationer, men Ekstra Bladet og andre mediers læsere må vente.

Som en dødsdom

’ At blive ramt af stress kan opleves som en dødsdom – ikke bare for ens karriere, men for hele tilværelse­n. Men det er muligt at komme igennem det og vende stærkt tilbage, hvis man er så heldig, at have venner, kolleger og familie, der træder til og bakker op.’

’ Jeg er så uendelig privileger­et, at jeg har netop det’, skrev Jakob Ellemann- Jensen i går i et opslag på Facebook.

I opslaget fortæller Jakob Ellemann- Jensen, at han forventede, at han ville være klar efter et par uger.

Det var han dog slet ikke i stand til.

’ Det var et kritisk tidspunkt for Venstre og for Forsvaret, og jeg følte, at jeg svigtede,’ skriver han.

I den tid har Jakob Ellemann- Jensens familie været afgørende, betoner han.

’ Min familie og særligt min hustru har stået model til en del i den periode. Men hun har samlet mig op. Hver eneste gang.’

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Mette Frederikse­n våger over Venstrefor­manden, der i dag vender tilbage. Comeback
FOTO: LINDA JOHANSEN Mette Frederikse­n våger over Venstrefor­manden, der i dag vender tilbage. Comeback
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Jakob Ellemann-Jensen har været sygemeldt i et halvt år.
FOTO: JENS DRESLING Jakob Ellemann-Jensen har været sygemeldt i et halvt år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark