Ekstra Bladet

LØKKE ER EN KUJON

Rasmus Paludan mener, at Lars Løkke misforstår sin opgave som udenrigsmi­nister ved at gå så hårdt til værks i sagen om koran- afbrænding­er Hård kritik af Løkke

- EMMA BUUS MOSEGAARD

Det er hovedryste­nde og chokerende, at regeringen og udenrigsmi­nister Lars Løkke Rasmussen vil indføre et forbud mod at brænde koraner af foran ambassader i Danmark.

Det mener Rasmus Paludan, der om nogen har været flittig til at stikke dem i brand gennem årene.

– Det er et knæfald for muslimsk pression. Det er en underkaste­lse for muslimske lande, hvilket er chokerende, siger Rasmus Paludan.

Masser af andre måder

Men det er dog ikke noget, der sådan lige får ham til at stoppe med de politiske aktioner på de danske gader og stræder.

– Kunne du af princip godt stadig brænde en koran foran en ambassade og så tage en eventuel straf for det, eller er det helt ude af billedet for dig?

– Der er masser andre måder at håne islam på, og det er min mening, at det burde intensiver­e forhånelse­n, at vi har en kujon af en udenrigsmi­nister, der på den måde bringer ulykke over Danmark, siger han.

’ Helt principiel­t’

Han siger, at man i stedet kan ’søle koraner til med blod foran ambassader­ne’ og ’ plastre gaderne til med tegninger af Muhammed, der har sex med en gris’.

– Det er helt klart den rigtige reaktion at gøre det (’ håne islam’, red.) meget mere foran ambassader.

Det er for mig at se den eneste rigtige reaktion oven på Lars ’ Uløkkes’ adfærd, siger Rasmus Paludan og fortsætter:

– Men ud af mine mange, mange, mange koran- afbrænding­er har der kun været tre foran ambassader. Så for mit vedkommend­e er det jo en ekstrem niche. Min syn har mere været at vise, at herboende muslimer reagerer på samme måde, som muslimerne i hjemlanden­e også gør.

– Hvis det er niche, er det så ikke lidt lige meget, hvis det i stedet kan dæmpe uroen?

– Nej, det er det da ikke. Det er da helt principiel­t, at man selvfølgel­ig ikke som fremmed magt skal kunne begrænse ytringsfri­heden i Danmark.

Lars Løkke Rasmussen sagde ved en briefing i går, at man i regeringen ikke føler sig presset til indgrebet, men at man har lavet den ’ politiske analyse’, at det signalerer en politisk vilje til at tage situatione­n alvorlig, som han forklarede.

’ Misforstår sin opgave’

Men Rasmus Paludan mener slet ikke, at det er regeringen­s bord at gå ind i sagen på denne måde.

– Hvis jeg var udenrigsmi­nister, og jeg blev spurgt, hvad jeg mener om, at folk brænder flag, koranen eller torahen af, så ville jeg sige, at min personlige mening er fuldstændi­g irrelevant, fordi regeringen står på mål for, at danske borgere må benytte sig af den ytringsfri­hed, som er helt grundlægge­nde for vores samfund. Så jeg synes, han har misforståe­t sin opgave som udenrigsmi­nister. Han burde diplomatis­k forklare for udlandet, at det er vilkårene i Danmark.

– Lars Løkke burde sige, at i Danmark er der ytringsfri­hed, og hvad individer gør, det må I kritisere dem for, men den danske regering bakker hverken op eller går imod ytringerne, for det er ikke regeringen­s opgave, siger Rasmus Paludan.

Det er en underkaste­lse for muslimske lande, hvilket er chokerende

 ?? ARKIVFOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Rasmus Paludan kalder det kommende lovforslag for et ’ knæfald for muslimsk pression’.
ARKIVFOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Rasmus Paludan kalder det kommende lovforslag for et ’ knæfald for muslimsk pression’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark