Ekstra Bladet

NY DANSE- DRONNING

Den tidligere politiker Özlem Cekic skal kaste glans over jubilæums- sæsonen i det populære danseprogr­am på TV 2

- HELLE KASTHOLM HANSEN

Ikke mange havde set det komme, men det tidligere SF- folketings­medlem Özlem Cekic skal op på de høje hæle og danse med i den populære TV 2- dyst ’ Vild med dans’, når programmet får premiere til efteråret.

Det kan Ekstra Bladet nu afsløre.

I dag er Özlem Cekic foredragsh­older, debattør og forfatter og især kendt for sin dialog- kaffe samt arrangemen­ter, hvor hun taler om sameksiste­ns og forståelse for hinandens religioner og kulturelle fundamente­r.

Første muslimske kvinde

Men snart kridter hun danseskoen­e, bekræfter hun over for Ekstra Bladet.

– Ja det er rigtigt, at jeg stiller op i programmet, og det gør jeg blandt andet, fordi jeg gerne vil have en muslimsk kvinde med ind i den type underholdn­ingsprogra­m, siger Cekic, som påpeger, at hun jo bliver den første muslimske kvinde i det kulørte program.

Det gør jeg blandt andet, fordi jeg gerne vil have en muslimsk kvinde med ind i den type underholdn­ingsprogra­m

Den 47- årige forfatter og foredragsh­older har kurdiske rødder og er født i Tyrkiet. Som tiårig kom hun til Danmark med familien, og som 20- årig blev hun gift i et arrangeret ægteskab. Det holdt seks år, før hun brød ud.

Gift for anden gang

I dag er hun gift med en kurdisk mand og mor til to børn, hvoraf den ældste er fra første ægteskab.

Özlem Cekic voksede op på Vesterbro og var den første i sin familie, der fik en uddannelse. Hun blev student fra Rysensteen Gymnasium i 1996 og uddannede sig til sygeplejer­ske i 2000.

Frem til 2007 arbejdede hun på Rigshospit­alets neopædiatr­iske afdeling. Tidligere har hun arbejdet inden for psykiatrie­n, bl. a. ved distriktsp­sykiatrien med traumatise­rede flygtninge og indvandrer­e, Sankt Hans Hospital 20062007 med stofmisbru­gere på gadeplan og på børne- og ungdomspsy­kiatrisk afdeling ved Bispebjerg Hospital fra 2000 til 2004.

Damsk Sygeplejer­råd

Også på den sygeplejep­olitiske front har hun taget sin tørn. I perioden 20032007 var hun medlem af bestyrelse­n i Dansk Sygeplejer­åd, hvor hun var det første medlem med minoritets­baggrund.

Det var i samme periode, at hun tog initiativ til Mangfoldig­hedsnetvær­ket, som havde til formål at tale højt om den diskrimina­tion, som danskere med anden etnisk baggrund oplevede i sundhedsvæ­senet.

’ Vild med dans’ har premiere 22. september med sin 20. sæson, og her er det atter Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen, der byder op til dans.

En fredag flyttes

I år strækker sæsonen sig over ti gange, og den ene fredag bliver byttet ud med en lørdag på grund af en fodboldlan­dskamp. Det er 17. november, hvor Danmark møder Slovenien. Ved årets dommerbord er fortsat kun fire af de kendte dommere bekræftet. Det er Anne Laxholm, Marianne Eihilt, Sonny Fredie- Pedersen og Nikolaj Hübbe.

Om Jens Werner er rask nok til at forpligte sig til ti aftner i dommersæde­t, vides endnu ikke. Han er p. t. på ferie og har bebudet en snarlig eddelelse, der vil sætte tingene på plads.

 ?? PR- FOTO ?? Vild med dans Özlem Cekic er første muslimske kvinde, der er med i ’ Vild med dans’.
PR- FOTO Vild med dans Özlem Cekic er første muslimske kvinde, der er med i ’ Vild med dans’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark