Ekstra Bladet

FJERNER TATOVERING­ER OG SÆTTER LIVET PÅ SPIL

FARVEL TIL BANDEN: Leder i Latin Kingsbande­n i USA fjerner sine tatovering­er. Han sætter dermed livet på spil, men gør det for at forsøge at komme ud af bandelivet

- PETER KELDORFF

Erik Eck kigger intenst på kameraet. På den nøgne overkrop kan man se nogle af de tydelige bandetatov­eringer.

På venstre overarm er en løve med en krone på. En klassisk Latin Kings- tatovering.

Men nu er det snart fortid. For Erik Eck har indgået et samarbejde med fængslet om at komme i en slags jobtræning.

Det kræver, at han fjerner sine bandetatov­eringer. Hvilket ellers er en sjældenhed i Latin Kings og andre kriminelle organisati­oner.

– De fleste bander betragter beslutning­en om at slutte sig til en bande som en forpligtel­se for livet.

Tatovering­en ’ 4 Life’ er almindelig blandt bandemedle­mmer i USA, udtaler Gregg Etter, professor ved University of Central Missouri og ekspert i bandetatov­eringer til Ekstra Bladet.

De fleste bander betragter beslutning­en om at slutte sig til en bande som en forpligtel­se for livet

Vennen dræbt i bandeopgør

Erick Eck er iført de klassiske orange bukser, som bruges i amerikansk­e fængsler. Han sidder fængslet lidt uden for Chicago, kun få kilometer fra hvor Latin Kings blev startet i 1950’ erne.

Han har fået en dom for indbrud, men har også andre fængselsst­raffe. Drabet på hans bedste ven, to måneder før Eck blev fængslet i 2021, begyndte at ændre hans syn på den kriminelle løbebane.

– Det var et internt hit af et andet Latin King- medlem, der ville have vennens højere plads i hierarkiet. Han tog 16 kugler, fire i ansigtet. Det fik mig til at tænke, at nok er nok, siger Eck til AP, der har fået adgang til ham i fængslet i Illinois.

Vennens død var bare endnu et af mange drab i storbyen Chicago, der har været plaget af ekstrem vold og kriminalit­et de seneste år.

Latin Kings har været en af de mest aktive spillere i bandeopgør­ene.

 ?? FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX ?? Ny start
Erik Eck, som er tidligere medlem af Latin Kingsbande­n, får fjernet sine tatovering­er i fængslet.
FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX Ny start Erik Eck, som er tidligere medlem af Latin Kingsbande­n, får fjernet sine tatovering­er i fængslet.
 ?? ??
 ?? FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX ?? Et bandemedle­m får fjernet en af sine tatovering­er. Det kan medføre stor fare for personen.
FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX Et bandemedle­m får fjernet en af sine tatovering­er. Det kan medføre stor fare for personen.
 ?? FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX ?? Et bandemedle­m venter på, at fængslets tatovør kan fjerne en bandetatov­ering.
FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX Et bandemedle­m venter på, at fængslets tatovør kan fjerne en bandetatov­ering.
 ?? FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX ?? Indsatte, som vil have fjernet tatovering­er, taler med den lokale sherif.
FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX Indsatte, som vil have fjernet tatovering­er, taler med den lokale sherif.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark